Antalya Barosu Yangın Kurbanlarını Andı

Antalya Barosu, Bolu Kartalkaya’daki otel yangınında 78 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından adalet talebini bir kez daha dile getirdi. Barohan önüne asılan beyaz çarşaflar, yangında odalardaki çarşaflarla kurtulmaya çalışan mağdurları simgeledi. Baro Başkanı Ali Çağdaş Bozaner, sorumluların eksiksiz bir şekilde yargılanması gerektiğini vurguladı.

Dava 22 Eylül’de Başlıyor

Ocak ayında yaşanan yangının ardından açılan dava, 22 Eylül’de görülecek. Antalya Barosu, dava öncesinde farkındalık yaratmak amacıyla Barohan’a beyaz çarşaflar astı. Bozaner, bazı yetkililerin bilirkişi raporlarına rağmen davaya dahil edilmediğini belirterek, “36'sı çocuk 78 yurttaşımızın yaşamını yitirdiği facianın üzerinden yaklaşık 8 ay geçti. İlk celsede biz de hazır bulunduk. İkinci celse 22 Eylül’de yapılacak. Ancak soruşturmanın başından beri, bilirkişi raporunda adı geçen bazı kişiler yargılamaya alınmamış durumda” dedi.

Mersin’de Kurumsal İletişim Çalıştayı Başladı
Mersin’de Kurumsal İletişim Çalıştayı Başladı
İçeriği Görüntüle

A N T A L Y A B A R O S U N D A N C A R S A F L I K A R T A L K A Y 917871 272762

“İhmali Olan Herkes Hesap Vermeli”

Bozaner, ihmali bulunan tüm kişi ve kurumların yargılanmasının önemine dikkat çekti: “Bu olay Cumhuriyet tarihinin en büyük facialarından biri. Denetim ve gözetim sorumluluğunu yerine getirmeyenler, otel yönetimi ve çalışanlar dahil herkes hesap vermeli. Giden canlar geri gelmeyecek belki, ama sorumluların cezalandırılması, geride kalanların ve toplumun vicdanını bir nebze olsun rahatlatır.”

Ailelerin Yanında Olmayı Sürdürecekler

Antalya Barosu’nun yaşam hakkı ihlalleri konusunda ailelerin yanında olduğunu belirten Bozaner, “Çarşaflarla kurtulmaya çalışan ebeveynlerin ve çocukların anısını yaşatmak istedik. Bu davada ve ailelerin yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

A N T A L Y A B A R O S U N D A N C A R S A F L I K A R T A L K A Y 917872 272762

Kaynak: DHA