Akdeniz Belediyesi, ilçe sakinlerinin aileleriyle birlikte dinlendiği, çocukların ise keyifle vakit geçirdiği park ve yeşil alanlarda kış öncesi bakım ve onarım çalışmalarına ivme kazandırdı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri; saha taramalarından elde edilen veriler ile vatandaş ve muhtarlardan gelen talepler doğrultusunda ilçe genelindeki sosyal alanları mercek altına aldı. Yapılan peyzaj düzenlemelerinin yanı sıra, çocukların düşme ve yaralanma riskini en aza indirmek amacıyla Evci Mahallesi Parkı, Yasemin Parkı ve Üçgen Park’ın zeminleri tamamen yenilenerek darbe emici kauçuk malzemeyle kaplandı.

İspanya’da 2026 yazı son 65 yılın en sıcak yazı oldu
İspanya’da 2026 yazı son 65 yılın en sıcak yazı oldu
İçeriği Görüntüle

Park Oyun Grubu Yenileme (2)

Oyun grupları, kent mobilyaları ve aydınlatmalar yenileniyor

İlçe genelindeki birçok noktada yürütülen eş zamanlı çalışmalarda; Okan Merzeci, Dr. Sadık Ahmet, Ahmet Kaya, Orkide, Manolya, Açelya ve Cemre parklarının yanı sıra Turgut Reis ile Güneş mahallelerindeki dinlenme alanlarının yıpranan zeminleri tamir edildi. Oyun grupları, spor aletleri, kamelya ve bank gibi kent mobilyaları baştan aşağı yenilenirken; zamanla işlevini yitiren aydınlatma armatürleri ile yıpranmış park tabelaları da yenileriyle değiştirildi.

Başkan Vekili Beşikci: "En kıymetli varlığımız çocuklarımız"

Devam eden yenileme çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunan Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, hedeflerinin ilçedeki yeşil alan varlığını korumak ve vatandaşlara daha konforlu yaşam alanları sunmak olduğunu vurguladı. Beşikci, "Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz ekipleri, ilçemizin dört bir yanında yıpranan yeşil alanlar ve oyun gruplarında planlı bir tadilat yürütüyor. Çocuklarımıza daha güvenli, temiz ve hijyenik oyun alanları sağlamak en öncelikli görevlerimiz arasında. Geleceğimiz ve en kıymetli varlığımız olan evlatlarımızın sağlıklı bir ortamda vakit geçirebilmeleri için parklarımızdaki yenileme hamlesini aralıksız sürdüreceğiz" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi