Ağrı Vali Lütfü Yiğenoğlu Stadı’nda oynanan ve yüksek tempoda geçen mücadelede, sahadan puansız ayrılan Silifke Belediyespor maçı da 10 kişi tamamladı.
5 dakikada 3 gol
Maça hızlı başlayan ev sahibi ekip, 8. dakikada Furkan’ın vuruşunda kaleciden seken topu tamamlayan Efe Binici ile 1-0 öne geçti. Silifke Belediyespor’un bu gole cevabı gecikmedi. 11. dakikada Yasin Reis’in kullandığı köşe vuruşunda ceza sahasındaki karambolü iyi değerlendiren İlkay İşler, skoru 1-1’e getirdi.
Ancak beraberlik sevinci sadece iki dakika sürdü; 13. dakikada Muhammet Furkan Kılınç ceza sahası dışından sert bir vuruşla Ağrı ekibini yeniden öne geçirerek skoru 2-1’e getirdi.
Fırsatlar harcandı, kırmızı kart geldi
İkinci yarıda beraberlik için baskısını artıran Silifke temsilcisi, net gol pozisyonlarını değerlendirmekte zorlandı. Maçın kopma noktası ise 85. dakikada yaşandı. Efe Binici’nin pasında kafayı vuran Tayfun Çulha, farkı ikiye çıkararak skoru ilan etti: 3-1.
Uzatma dakikalarında (90+2) ise talihsiz bir an yaşandı. Kaleci Çağan Yılmazer, ceza sahası dışında yaptığı müdahale sonrası direkt kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Oyuncu değişikliği hakkını kullanan Silifke’de kaleye Emrehan Özçelik geçti.
Puan durumu ve kritik eşik
Bu sonuçla mağlubiyet serisi iki maça çıkan Silifke Belediyespor, şampiyonluk yolunda ağır bir darbe alırken, Ağrı 1970 Spor play-off iddiasını güçlendirmiş oldu.
Silifke Belediyespor aldığı bu skora rağmen 41 puanla 2. sıradaki yerini korumayı başarırken, puanını 39'a çıkaran Ağrı 1970 Spor maç fazlasıyla 3. sıraya yükseldi.




