Kentteki eğitim yatırımlarına ilişkin açıklama yapan Vali Yavuz Selim Köşger, “6 Şubat’ta yıkılan ve hasar gören eğitim yuvalarımızın yerine yenilerini ivedilikle inşa ediyoruz. Bu yeni binalar, sadece betonarme yapılar değil, yarınlarımızı aydınlatacak umut ışıklarıdır” dedi.
“Asrın Felaketi” sonrası Adana’da eğitim yatırımlarına hız verdiklerini vurgulayan Köşger, “Depremde sadece binalar değil, çocuklarımızın eğitim yuvaları, hatıraları, hayalleri de zarar gördü. Biz bu kayıpları telafi etmek, evlatlarımızı güvenli, modern ve donanımlı okullarla buluşturmak için gece gündüz çalıştık. 2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı’nda binlerce öğrencimize yuva olacak yeni binalarımızı tamamladık” diye konuştu.

Yeni okulların tamamının deprem yönetmeliğine uygun, güçlü altyapıya sahip ve teknolojik donanımlı şekilde inşa edildiğini belirten Köşger, “Gelecek nesillerimizi güvenle yetiştirecek, onların hayallerine ve başarılarına zemin hazırlayacak yeni eğitim yuvalarımız hazır” ifadelerini kullandı.




