Mersin’de Üniversite Öğrencilerine Şehir Tanıtımı Yapıldı
Mersin’de Üniversite Öğrencilerine Şehir Tanıtımı Yapıldı
İçeriği Görüntüle

Mersin’de 2025-2026 eğitim-öğretim yılı öncesinde okul güvenliği ve eğitim koordinasyonuna ilişkin toplantı düzenlendi. Vali Yardımcısı Ali Murat Kayhan’ın başkanlığında Mersin Üniversitesi Akdeniz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya, il ve ilçe okul müdürleri ile kurum amirleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş yaptı. Güvenliğin yeni dönemde en önemli öncelikleri olacağını belirten Durmuş, “Çocuklarımızın kendini güvende hissetmediği bir ortamda eğitimden söz edemeyiz” dedi.

Fiziksel Ve Psikolojik Güvenlik Vurgusu

Durmuş, güvenliğin yalnızca fiziki tedbirlerle sınırlı olmadığını, psikolojik güvenliğin de öğrenciler için hayati öneme sahip olduğunu vurguladı. Akran zorbalığı, siber zorbalık, ihmal ve istismar gibi risklere karşı sıfır toleransla hareket edileceğini söyledi. Ayrıca okul-aile iş birliğinin artırılması, rehberlik servislerinin aktif kullanılması ve düzenli güvenlik kurulları toplantılarıyla bu hedefe ulaşılacağını dile getirdi.

Dijital güvenliğe de dikkat çeken Durmuş, sosyal medya bağımlılığı ve kişisel verilerin korunması gibi konularda öğrencilere ve öğretmenlere yönelik dijital okuryazarlık eğitimlerinin yaygınlaştırılacağını ifade etti.

03145840 Whatsappimage20250903At13.54.231

Kurumlar Arası İş Birliği Ve Yol Haritası

Toplantıda kurum temsilcileri de söz alarak yürütülen çalışmalar ve planlanan adımlar hakkında bilgi verdi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2025/63 sayılı yazısının okullar için yol haritası niteliğinde olduğunu hatırlatan Durmuş, okul giriş-çıkış saatlerinden sportif alanların güvenliğine kadar tüm tedbirlerin titizlikle uygulanması gerektiğini kaydetti.

Eğitimcilere teşekkür eden Durmuş, Teknofest ve Mavi Vatan yarışmalarında başarı elde eden öğrencileri ile eserleri “Maarif Çocuk Dergisi”nde yayımlanan öğretmenleri tebrik etti. Konuşmasını, “Bir çocuk bir umut, o umut emek verirse ülkemiz de dünya da değişir” sözleriyle tamamladı.

Program, Vali Yardımcısı Ali Murat Kayhan’ın dilek ve temennileriyle sona erdi.

03145839 Whatsappimage20250903At13.54.24

Kaynak: Haber Merkezi