MOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli ile MTSO Yönetim Kurulu Üyesi ve Model Fabrika Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökben Gökbulut’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen ziyarette, Abdullah Başar’a, KOSGEB Mersin Müdürü Danyal Peker ile Mersin Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hasan Gül eşlik etti. İŞKUR, Çukurova Kalkınma Ajansı, Milli Eğitim Müdürlüğü ile firma yetkililerinin de katıldığı ziyarette, Model Fabrikanın mevcut çalışmaları değerlendirilip, dijitalleşme süreçlerinin hızlandırılması konularında neler yapılabileceği görüşüldü.

Fikir Otobüsü, 2025’te Akdeniz’de Genç Girişimcilere Yol Açıyor
Fikir Otobüsü, 2025’te Akdeniz’de Genç Girişimcilere Yol Açıyor
İçeriği Görüntüle

553788245 18421337215104150 6436825668102962000 N
Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürü Abdullah Başar, model fabrikalar ile ilgili mevcut yaklaşımı özetleyip, bakanlık hedeflerini paylaştı. Başar Mersin özelinde ise, “Mersin adres olmuş durumda sanayiciler burada buluşuyor, sıkıntılarını paylaşabiliyor” dedi.
Model fabrikalar aracılığıyla sahada doğrudan firmalarla iletişim kurduklarını kaydeden Başar, bu bağlamda model fabrikaların, yereldeki üretim verimliliğini artırmada kilit rol oynayacağını vurguladı. Gelecek dönemde, üretimde verimlilik, dijitalleşme ve yeşil dönüşüm konularıyla üç ana eksende ilerlemeyi hedeflediklerini bildiren Başar, model fabrikalar arasındaki ağın güçlendirilmesi ve 10 model fabrikanın birlikte hareket etmesiyle bir network oluşturmak istediklerini de sözlerine ekledi.

553310004 18421337248104150 1172403790790678313 N
MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Gökben Gökbulut da oda çalışmalarıyla birlikte oda bünyesinde kurulan Atölye 1886’nın model fabrikalarla olan entegrasyonuna değindi. Model Fabrika içerisindeki MTSO ofisinin işlevine dikkat çeken Gökbulut, yerel sanayinin dijitalleşmesi ve yeşil dönüşüm süreçlerini hızlandırmak için yürütülen çalışmalara önem verdiklerini söyledi.

Muhabir: Haber Merkezi