Yaklaşık bir milyon metrekare yeşil alana sahip Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız’ın hayata geçirdiği projelerle her geçen gün daha yaşanabilir bir ilçe haline geliyor. Belediye, hem mevcut parkların yenilenmesi hem de yeni parkların ilçeye kazandırılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Toroslar Belediyesi, ilçe genelinde bulunan parkların daha güvenli ve modern hale getirilmesi için ISO belgeli oyun grupları ve spor aletlerinin temin edilmesini sağladı. İhalesi tamamlanan ekipmanlar kısa süre içinde ilçedeki parklara monte edilmeye başlanacak. Yeni oyun gruplarının altına kauçuk zemin döşenerek çocukların güvenliği en üst seviyeye çıkarılacak. Parklara yerleştirilecek yeni spor aletleri ise her yaştan vatandaşın açık havada spor yapabilmesine imkan da sağlayacak.

Başkan Yıldız Oyun Gruplarını Inceledi (1)

İlçeye yeni parklar kazandırılıyor

Toroslar Belediye Başkanı Yıldız, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün şantiye alanında sergilenen yeni oyun gruplarını yerinde inceleyerek teknik ekibinden bilgi aldı. Başkan Yıldız, göreve geldikleri günden bu yana temel belediyecilik hizmetlerini güçlendirmek için yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirterek, “Çocuklarımız ve tüm hemşehrilerimiz için sağlıklı, güvenli ve modern yaşam alanları oluşturmak adına var gücümüzle çalışıyoruz. Toroslar, yaklaşık bir milyon metrekare yeşil alana sahip bir ilçe. Bu alanların önemli bir kısmı park olarak düzenlenmiş durumda. Her yıl bütçemizden ayırdığımız kaynaklarla yeni parklar kazandırmaya ve mevcut parklarımızı yenilemeye devam ediyoruz.” dedi. Başkan Yıldız, parkların uzun süredir yenilenmeye ihtiyaç duyduğunu belirterek, “Çocuklarımızın oyun alanlarında kullandığı ekipmanların eskidiğini hem çocuklarımızdan hem de özellikle annelerden sık sık duyuyorduk. Belediyemiz bu konuda duyarsız kalmadı ve ihale sürecini tamamladı. Çok kısa süre içinde ilçemizdeki parkların tamamında oyun grupları ve spor aletlerinin montajına başlanacak.” diye konuştu. Toroslar Belediyesi yalnızca mevcut parkları yenilemekle kalmıyor, aynı zamanda ilçeye yeni parklar da kazandırıyor. Belediye tarafından yapımı tamamlanan ve kısa süre içerisinde açılması planlanan parklar şu mahallelerde bulunuyor: Portakal Mahallesi (Sıfır Atık Parkı), Güneykent Mahallesi, Çukurova Mahallesi, Kurdali Mahallesi, Yalınayak Mahallesi. Parklarda oyun alanlarının yanı sıra spor aletleri, dinlenme alanları ve yeni dikilen ağaçlarla daha yeşil ve modern bir yaşam alanı oluşturuldu. Elektrik altyapısıyla ilgili teknik aşamaların tamamlanmasının ardından parkların en kısa sürede vatandaşların hizmetine açılması planlanıyor.

Park Ve Bahçeler Şantiye Alanı (1)

Depremde ölenlerin adına emekli maaşını dağıtıyor
Depremde ölenlerin adına emekli maaşını dağıtıyor
İçeriği Görüntüle

Başkan Yıldız, ortak sorumluluk alanları olan parkların korunması konusunda vatandaşlara seslendi: “Maalesef bazı parklarımızda istemediğimiz olaylar yaşanıyor. Çitler kırılıyor, ağaçlar sökülüyor, oyun gruplarına zarar veriliyor. Toroslar’da ne varsa 350 bin Toroslar halkının. Bu parklar da çocuklarımızın, vatandaşlarımızın ortak kullanım alanlarıdır. Hep birlikte sahip çıkmamız gerekiyor.” Vatandaşlardan duyarlı olmalarını isteyen Yıldız, parklarla ilgili herhangi bir sorun görüldüğünde Toroslar Belediyesi Çözüm Merkezi’nin 444 41 33 numaralı hattına bildirim yapılmasını rica etti.

Kaynak: Haber Merkezi