Talas Belediyesi tarafından ilçe genelindeki camilerde düzenli olarak geçekleştirilen temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarının kapsamı genişletildi. Bu doğrultuda 54'ü merkezde, 26'sı kırsalda bulunan toplam 77 caminin halıları kurulan özel ekip tarafından yıkanmaya başladı.
Kurban Bayramına kadar sürecek çalışmalar kapsamında cami halıları sıcak sulu özel sistemle yıkanıyor, durulanıyor ve kurulanıyor. Depremden etkilenen vatandaşların sığınak noktası haline gelmesiyle ayrı bir önem kazanan camilerdeki yapılan bu çalışmayla halılar, daha kısa sürede ve etkili şekilde temizleniyor.
Sağlığa zararsız şekilde dezenfeksiyon
Talas Belediyesi tarafından cami temizliği için özel oluşturulan ekipler tarafından gerçekleştirilen çalışmalarda, insan sağlığına zarar vermeyen temizlik ürünleri kullanıyor. Temizlik ve hijyen uygulaması kapsamında iç mekanların süpürülmesinden pencere, avize ve ayakkabılıkların silinmesine kadar detaylı işlemler gerçekleştiriliyor. Halıların yıkanmasının ardından uygulanan ULV işlemiyle dezenfeksiyon yapılan camiler, daha temiz ve hijyenik şekilde ibadete hazır hale getiriliyor.
IHA
Talas'ta cami halıları pırıl pırıl
Talas'ta cami halıları pırıl pırıl
Muhabir: Haber Merkezi
Yorumlar
Trend Haberler
3 Kasım 2025 Altın Fiyatları: Gram, Çeyrek, Cumhuriyet Altını Ne Kadar Oldu?
Son dakika! 4.3 şiddetinde deprem oldu
Şener Şen isyan etti: Yakında öldüm ondan haberiniz var mı?
Muazzez Abacı'dan kötü haber geldi
Rafet Milli kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? Adana sanayisine yön veren iş insanı hakkında merak edilenler neler?





