Mersin’de semt pazarlarında yaz mevsiminin vazgeçilmez meyvesi karpuz, uygun fiyatıyla vatandaşın yüzünü güldürüyor. Kilosuna bakılmaksızın tanesi 50 TL’den satılan kesmece karpuz, pazarın en ekonomik meyveleri arasında yer alıyor.
Önce tadına bak sonra al
Tezgahların kesilerek sergilenen karpuzlar, satın almadan önce müşterilere tattırılıyor. Tatlı aroması, sulu yapısı ve çekirdeksiz olması nedeniyle birçok vatandaş tercihini bu üründen yana kullanıyor.
Kesmece karpuz satan pazarcı esnafı, “Karpuzlarımız çok tatlı. Müşterilerimiz önce tadına bakıyor, beğenince alıyor. Çekirdeksiz olduğu için özellikle çocuklu aileler tercih ediyor. Tanesini 50 TL’den satıyoruz. Herkes rahatlıkla alabilsin diye fiyatı bu seviyede tuttuk. Kokusu da lezzeti de çok güzel. Alan müşterilerimiz memnun kalıyor.” dedi.
Satışlar daha da artacak
Sıcakların daha da artmasıyla birlikte karpuza olan talebin katlanarak devam edeceğini öngören esnaf, sezon boyunca pazar tezgahlarında hareketli günlerin sürmesini beklediklerini ifade etti.



