Bartın genelinde kahverengi kokarcaların istilası hızla yayıldı. İlçe merkezinden köylere kadar pek çok noktada görülen böcekler, gündelik yaşamı durma noktasına getirdi. Evlerin duvarları, balkonlar ve pencereler sürüler halinde böceklerle kaplandı. Kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşlar, araçlarının ve iş yerlerinin de bu böceklerin hedefi olduğunu aktardı.

Normalden İki Kat Büyüklükte Kokarcalar Kaydedildi

Cep telefonlarıyla kaydedilen görüntülerde, bazı böceklerin bilinen boyutlarının iki katına ulaştığı görüldü. Yumurtlama döneminde oldukları belirtilen kokarcalar, sürüler halinde hareket ediyor. Bu durum vatandaşların endişesini daha da artırdı.

Işıl Yücesoy 80 Yaşında: Usta Oyuncuya Sektörden Sevgi Dolu Kutlamalar!
Işıl Yücesoy 80 Yaşında: Usta Oyuncuya Sektörden Sevgi Dolu Kutlamalar!
İçeriği Görüntüle

Vatandaşlar Yetkililere Sesleniyor

Kendi imkanlarıyla ilaçlama ve temizlik yapan Bartınlılar, bu yöntemlerle başarı sağlayamadı. Çaresizlik büyüdükçe resmi kurumlardan yardım çağrıları arttı. Çiftlik ve Ulugeçitambarcı köyleri başta olmak üzere birçok noktada durumun ciddiyeti giderek artıyor.

Sosyal Medya Bartın’daki Sorunu Konuşuyor

İstilayı kaydeden vatandaşlar, sosyal medyada paylaştıkları görüntülerle gündem yarattı. Paylaşımlar kısa sürede binlerce kez izlenerek tehlikenin boyutlarını ortaya koydu. Vatandaşlar, istilanın sona ermesi için acil müdahale talebinde bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi