Meteorolojiden yapılan açıklamada, yağışların gök gürültülü sağanak şeklinde görüleceği, 1500 metre rakımın üzerindeki kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar beklendiği kaydedildi. Kuvvetli yağışlarla birlikte ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yüksek kesimlerde ise buzlanma ve tipi gibi olumsuzlukların yaşanabileceği uyarısı yapıldı.
Uyarının 11 Ocak 2026 saat 09.00’da başlayıp 12 Ocak 2026 saat 09.00’a kadar sürmesinin beklendiği belirtilirken, vatandaşların ve yetkililerin tedbirli olması istendi. Özellikle dere yatakları, su baskını riski bulunan alanlar ve ulaşım güzergâhlarında dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.
Meteoroloji, oluşması muhtemel risklere karşı gerekli önlemlerin alınmasını ve güncel hava durumu ile uyarıların takip edilmesini tavsiye etti. Detaylı bilgilere Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesi üzerinden ulaşılabileceği ifade edildi.





