"Emek, dayanışma ve özgürlük için birlikte güçlüyüz!" sloganıyla yola çıkan Eğitim-Sen Mersin Şubesi, sergi aracılığıyla işçi bayramının Mersin ve ilçelerindeki yansımalarını bir araya getirmeyi hedefliyor. Sergiye katılmak isteyenler için sendika üyesi olma şartı aranmazken, 18 yaşını doldurmuş tüm vatandaşların başvurularına açık olduğu belirtildi.
Katılım şartları ve teknik detaylar
Sergiye katılım sağlayacak fotoğrafların mutlaka 2026 yılı 1 Mayıs kutlamaları sırasında Mersin il ve ilçelerinde çekilmiş olması gerekiyor. Başvuru yapacak adayların dikkat etmesi gereken diğer hususlar ise şöyle sıralandı: “Fotoğraflarda içerik değişikliğine yönelik manipülasyon kabul edilmeyecek; yalnızca ışık, renk, toz alma ve bant düzeltmeleri gibi temel işlemler yapılabilecek. Fotoğrafların 50x70 boyutlarında baskıya uygun, yüksek çözünürlükte ve orijinal dijital formatta gönderilmesi gerekiyor. Gönderilen eserler, sendika tarafından oluşturulan bir komisyon tarafından değerlendirilecek ve seçilen fotoğraflar belirlenecek bir tarihte Mersinlilerle buluşturulacak.”
Son başvuru tarihi 8 Mayıs
Fotoğraf meraklılarının, çektikleri kareleri en geç 8 Mayıs 2026 tarihine kadar [email protected] e-posta adresine iletmeleri gerekiyor. Sergiye seçilen eserlerin baskı ve kullanım haklarının Eğitim-Sen Mersin Şubesi’ne ait olacağı da katılım koşulları arasında yer alıyor.




