Şehir içi ulaşımda pratik bir alternatif olarak yaygınlaşan elektrikli scooterlar, Mersin trafiğinde ciddi bir risk faktörü haline geldi. Hiçbir koruyucu ekipman kullanmadan ana arterlerde araç trafiğine karışan scooter sürücüleri, ani manevralarıyla kazalara davetiye çıkarıyor.
Şoförler tepkili
Yaşanan tehlikeye dikkat çeken bir şoför, durumu şu sözlerle özetledi:
“Trafikte zaten diğer araçlar bile kurallara tam anlamıyla uymazken, bir de scooterlar çıktı başımıza. Hiçbir kask veya aparat takmadan, süratli bir şekilde araçların yanlarından geçiyorlar. En ufak bir hatada bu araçlar ölümle sonuçlanacak kazalara neden olabilir. Bu araçların ana trafik akışında olmaması gerekiyor."
Yayalar kaldırımlarda tedirgin
Scooterların istilasına uğrayan bir diğer alan ise yaya yolları. Yaya geçitlerinde geçiş üstünlüğünü hiçe sayan ve kaldırımları bir sürat pistine çeviren kullanıcılar, vatandaşın can güvenliğini tehdit ediyor. Daha önce benzer bir kaza yaşadığını belirten bir vatandaş, yaşadığı mağduriyeti şöyle aktardı:
"Daha önce kaldırımda yürürken bana scooter çarptı. Çok riskli ve denetimsiz bir durum. Zaten kalabalık olan Mersin kaldırımlarında insanlar yürümekte zorlanırken, bir de süratli giden scooterlarla uğraşıyoruz. Çok hızlı geçtikleri için çarparlarsa kendi canları da bizim canımız da tehlikeye giriyor."
"Denetim şart”
Hem araç sürücüleri hem de yayalar, Mersin'in işlek caddelerinde yaşanan bu tehlikeye karşı acil çözüm bekliyor. Scooter kullanım alanlarının sınırlandırılması, hız denetimlerinin artırılması ve kural ihlallerine karşı yaptırımların uygulanmasını talep eden vatandaşlar, "Bir can yitirilmeden önlem alınmalı" diyerek yetkililere harekete geçme çağrısında bulunuyor.



