Mersin İl Müftülüğü, 2025 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında düzenlediği konferans programıyla haftayı anlamlı bir etkinlikle taçlandırdı. Yenişehir Proje İmam-Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ağırman konuk olarak katıldı.
Program, Yenişehir Hz. Mikdat Camii Müezzin-Kayyımı Erdal Koca’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hafta dolayısıyla hazırlanan “Omuz Omuza Huzurdayız” adlı sinevizyon gösterimi izlendi.
“Camiler Kardeşliğin Ve Huzurun Adresidir”
Açılış konuşmasını yapan Mersin İl Müftüsü Aydın Yığman, bu yılın temasının “Peygamberimiz, Cami ve Namaz” olarak belirlendiğini hatırlatarak, camilerin yalnızca ibadet edilen yerler değil, aynı zamanda gönüllerin buluştuğu, kardeşliğin pekiştiği mekânlar olduğunu vurguladı.
Yığman, din görevlilerinin toplumun manevi rehberleri olarak önemli bir sorumluluk üstlendiklerini ifade ederek tüm görevlilerin haftasını kutladı ve çalışmalarında başarı diledi.
Prof. Dr. Ağırman’dan “Peygamberimiz, Cami Ve Namaz” Konferansı
Programın devamında kürsüye çıkan Prof. Dr. Mustafa Ağırman, “Peygamberimiz, Cami ve Namaz” başlıklı konuşmasında Hz. Peygamber’in örnek hayatından kesitler sunarak camilerin toplumsal dayanışmanın, birlikteliğin ve huzurun merkezi olduğunu belirtti.
Ağırman, camilerin sadece ibadet için değil, aynı zamanda insanları bir araya getiren, gönül köprüleri kuran yapılar olduğunu dile getirdi. Katılımcılar, konuşmanın sonunda salondan manevi bir atmosfer içinde ayrıldı.
Yoğun Katılımlı Program
Konferans, İl Müftüsü Aydın Yığman’ın, konuk konuşmacı Prof. Dr. Mustafa Ağırman’a hediye takdimiyle sona erdi. Etkinliğe, il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, Yenişehir Proje İmam-Hatip Lisesi Müdürü Bayram Akduman, şube müdürleri, TDV Mersin Şubesi Kadın Kolları üyeleri, din görevlileri, Kur’an kursu öğreticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.