Elektronik Kayıt İşlemleri ve Tarihleri
Mersin Üniversitesi’ne 2025-DGS ek yerleştirme kapsamında yerleşen öğrenciler, 22-23 Ekim 2025 tarihleri arasında elektronik kayıtlarını e-Devlet Kapısı üzerinden gerçekleştirebilecek.
Adaylar, https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresinden “Üniversite E-Kayıt” uygulamasını kullanarak işlemlerini 23 Ekim saat 23.59’a kadar tamamlayabilecek.
Elektronik kayıt işlemi isteğe bağlı olup zorunlu değildir. E-kayıt yapamayan ya da bu yöntemi tercih etmeyen adaylar, Mersin Üniversitesi’ne şahsen başvurabilecek veya noter onaylı vekaletname ile temsilci aracılığıyla kayıt yaptırabilecek.
Elektronik kayıt yapan öğrencilerin, işlem sonunda ekranda “kayıt başarıyla tamamlandı” uyarısını görmeleri büyük önem taşıyor. Bu uyarıyı gören adayların kayıtları tamamlanmış sayılacak; ayrıca üniversiteye belge getirmelerine ya da şahsen gelmelerine gerek kalmayacak.
E-Devlet Şifresi Nasıl Alınır?
E-Devlet şifresi bulunmayan adaylar, T.C. kimlik kartı veya nüfus cüzdanı ile en yakın PTT şubesine başvurarak şifrelerini temin edebilecekler.
Şahsen Kayıt İşlemleri ve Tarihleri
E-kayıt yapmayan ya da sistemsel nedenlerle elektronik kaydı tamamlayamayan adaylar, 22-30 Ekim 2025 tarihleri arasında Mersin Üniversitesi’ne şahsen başvurarak kayıt yaptırabilecek.
Şahsen Kayıt İçin Gerekli Belgeler
Ön lisans diplomasının aslı, onaylı örneği veya barkotlu mezuniyet belgesi (e-Devlet üzerinden alınabilir).
Erkek adaylar için, “Yükseköğretim kurumuna kaydında sakınca yoktur” ibareli askerlik durum belgesi.
İki adet 4,5x6 cm boyutunda vesikalık fotoğraf.
Mezun olunan yükseköğretim kurumundan alınacak transkript (başarı durumu) belgesi.
Mezun olunan kurumdan alınacak ders içerikleri ve öğretim planı. (Bu belgeler, mezun olunan üniversitenin bilgi paketinde yer alıyorsa ayrıca onay aranmaz.)