Suriye uyruklu Modar Alsajem’in, 2 yıl önce bir otomobilin sol ayağının üzerinden geçmesi ile başparmağı kırıldı. Daha sonra hastanın başparmağı dik olarak kaldı. Ayakkabı giyip arkadaşları gibi koşup yürüyemeyen Modar Alsajem, babası Hüssein Alsajem tarafından Gaziantep Şehir Hastanesi’ne götürüldü. Hastanede yapılan tetkiklerde parmağın yanlış kaynadığı ve mikro cerrahi yöntemiyle düzeltilebileceği tespit edildi. İleri derecede hareket kısıtlılığı yaşayan Modar Alsajem, 5 saatlik bir operasyonla kasık bölgesinden alınan hassas dokunun ayağa nakledilmesiyle sağlığına kavuştu.

K A S I G I N D A N A L I N A N D O K U N A K L I Y L E A Y A K K A B I 1271011 378282

Türkiye’yi kök hücre naklinde yabancılar da tercih diyor
Türkiye’yi kök hücre naklinde yabancılar da tercih diyor
İçeriği Görüntüle

“İleri bir cerrahi tekniktir”

Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Coşar, Modar Alsajem’de travmaya bağlı doku sertlikleri ve kemik deformiteleri bulunduğunu belirtti. 5 saatlik bir operasyonun başarıyla sonuçlandığını ve küçük çocuğun sağlığına kavuştuğunu söyleyen Dr. Coşar, “Öncelikle sertleşmiş dokuları uzaklaştırdık ve kemik deformitelerini düzelttik. Ardından kasık bölgesinden aldığımız ince dokuyu mikrocerrahi yöntemlerle ayağa naklettik. Böylece tendonların rahat hareket edebileceği esnek ve sağlam bir yapı oluşturduk. Mikrocerrahi, mikroskop altında, son derece ince dikişlerle gerçekleştirilen yüksek hassasiyet gerektiren ileri bir cerrahi tekniktir" dedi.

K A S I G I N D A N A L I N A N D O K U N A K L I Y L E A Y A K K A B I 1271007 378282

Gaziantep Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Uluşan ise zorlu bir ameliyatın daha şehir hastanesinde gerçekleştirildiğini ve küçük çocuğun mikrocerrahi yöntemiyle sağlığına kavuştuğunu söyledi.

“Önceden yürümekte zorlanıyordum”

Sağlığına kavuşan ve hastane koridorlarında koşarak sevincini gösteren Modar Alsajem ise “Önceden yürümekte zorlanıyordum. Arkadaşlarımla top oynayamıyor, koşamıyor, teneffüslerde sınıfta yalnız kalıyordum. Şimdi yürüyebiliyor, koşabiliyor ve arkadaşlarımla oynayabiliyorum. Doya doya ayakkabı giyebiliyorum, çok mutluyum" diye konuştu.

Kaynak: DHA