İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde gerçekleştirilen ihalede usulsüzlük suçlamasıyla yargılandığı davada yeni bir gelişme yaşandı. İmamoğlu, dönemin 6 belediye çalışanıyla birlikte yargılandığı davada, savcı dosyanın tekrar incelenmesini ve mütalaa hazırlanması için ek süre verilmesini istedi. Mahkeme ise savcının talebini kabul ederek duruşmayı erteledi.
Duruşma Büyükçekmece 10. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. İmamoğlu'nun tutuklu olması nedeniyle duruşmaya katılmadığı, ancak İçişleri Bakanlığı avukatı ile İmamoğlu'nun avukatlarının hazır bulunduğu belirtildi. Ayrıca, İBB Başkan Vekili Nuri Aslan ve çok sayıda partili de duruşmaya katıldı.

Savcıdan Süre Talebi
Cumhuriyet Savcısı, soruşturma dosyasının asıl halinin incelenmesi gerektiğini belirterek, mütalaa için süre talep etti. Bu talebe karşı çıkan İmamoğlu'nun avukatı Kemal Polat, davanın uzun süredir devam ettiğini ve bu süreçte savcının mütalaa sunmadığını ifade ederek, davanın hukuken devam etmesinin mümkün olmadığını savundu. Polat, "Bu duruşma, müvekkilim İmamoğlu’nun mağduriyetine neden olmaktadır" dedi.
Avukat Polat, ayrıca savcılığın masumiyet karinesine ve şahitlik ilkesine aykırı hareket ettiğini belirterek davanın durdurulmasını ya da düşmesini talep etti.
Mahkeme Kararını Verdi
Mahkeme, savcının talebini dikkate alarak, dosyanın yeniden incelenmesi ve mütalaa hazırlanması için süre verilmesine karar verdi. Duruşma, gelecek celseye ertelendi.





