Metro İhalesinin ikinci aşaması yapıldı

Metro İhalesinin ikinci aşaması yapıldı cukurovagazetesi.com

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından ihalesi yapılacak olan Mezitli-3 Ocak Hafif Raylı Sistem Metro Hattının İnşaat ve Elektromekanik Sistemlerinin Temini, Montajı ve İşletmeye Alınması İşi’nin ikinci aşaması olan fiyat tekliflerinin alınma toplantısı yapıldı.


Haber – Barış Köksal

Mezitli-3 Ocak Hafif Raylı Sistem Metro Hattının İnşaat ve Elektromekanik Sistemlerinin Temini, Montajı ve İşletmeye Alınması İşi toplantısının ilk aşaması 9 Ekim’de yapılmıştı. İhalenin ikinci aşaması, Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından Ulaşım Dairesi Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Saat 14.00 itibariyle ulaşım idaresine 4 adet teklif sunulmuştur. Ulaşım Dairesi Başkanlığı personeli Salih Yılmaz’ın komisyon başkanlığını yaptığı ihalede, Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AŞ., Dıllıngham Constructıon Int+Kiska-Kom İnş. ve Tic. A.Ş. İş Ortaklığı, Doğuş İnş. ve Tic. A. Ş. -Yapı Merkezi İnşaat ve Sanayi A.Ş. Ortak Girişimi, Smu Engeocom Ltd. + Met-Gün İnş. Taah. Ve Tic. A.Ş İş Ortaklığı firmalarından gelen teklifler sunuldu.

TEKLİFLER TEK TEK İNCELENEREK SUNULDU

İlk teklif zarfı, Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AŞ. tarafından idareye sunuldu. Teklif zarfının üzerine isteklinin ismi, idarenin ismi, ihale kayıt bilgileri ve kaşe, imza mevcut olduğundan ihaleye açılmaya uygun görüldü. Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AŞ. tarafından ihaleye teşekkür mektubu gönderildi. İkinci teklif, Dıllıngham Constructıon Int+Kiska-Kom İnş. ve Tic. A.Ş. İş Ortaklığı tarafından idareye sunuldu. Komisyon Başkanı Salih Yılmaz, inceleyerek sunduğu teklif dosyasında zarfın üzerinde istekli, idare bilgileri yer aldığını, zarfın imzalı ve kaşeli olarak kapatıldığını belirterek, “Firmaya ait imza sirküleri mevcuttur. Vekaletnameler yer almaktadır, imza beyannamesi mevcuttur. İş ortaklığının belgeleri dosyada mevcuttur. Yönetim kurulu belgeleri onaylı ve şerhli bir şekilde mevcuttur. Ortaklık belgesi dosyada mevcuttur. Türkiye Ticaret Sicil Belgesi dosyada yer almaktadır. İş ortaklığı beyannamesi imzalı olarak dosyada bulunmaktadır. Birim fiyat teklif mektubu ve birim teklif fiyat cetveli dosyada yer almaktadır. Özel alet ve tesisat listesi doyanda mevcuttur. Saf malzemelerin listesi mevcuttur. İş planlama listesi dosyada mevcuttur. Dıllıngham Constructıon Int+Kiska-Kom İnş. ve Tic. A.Ş. İş Ortaklığı’nın bu iş için idaremize teklif etmiş olduğu tutar 2 milyar 855 milyon 400 bin 705 TL 16 kuruştur. Bahsi geçen tutar, birim fiyat teklif tutarına uyuşmaktadır. Söz konusu iş ortaklığının bu iş için idaremize teslim etmiş olduğu geçici teminat mektubu olarak birden fazla geçici teminat mektubu teslim edilmiştir. Birincisinde 6 milyon 90 bin TL’dir Halk Bankası’ndan alınmış olan. Geçerlilik tarihi 20.10.2021 tarihidir. İkinci teminat mektubu 2 milyon 610 bin TL’dir. 22.12.2021 tarihi geçerlilik tarihidir. Dosyanın içindeki istemiş olduğumuz bir diğer husus kredi dosyasıydı. Firma bu iş için bulmuş olduğu kredi mektubunu dosyada teslim etmiştir. Söz konusu iş ortaklığının teslim etmiş olduğu geçici teminat tutarı, fiyat teklifinin yüzde 3’ünden az olarak tespit edilmiştir. İncelemelerden sonra teklif geçersiz sayılacaktır” dedi.

EN YÜKSEK TEKLİF, “DOĞUŞ İNŞ. VE TİC. A. Ş. -YAPI MERKEZİ İNŞAAT VE SANAYİ A.Ş. ORTAK GİRİŞİMİ” TARAFINDAN VERİLDİ

Üçüncü sırada sunulan teklif, Doğuş İnş. ve Tic. A. Ş. -Yapı Merkezi İnşaat ve Sanayi A.Ş. Ortak Girişimi tarafından teslim edilmiştir. Yılmaz, dosyanın üzerinde gerekli bilgilerin mevcut olduğunu ifade ederek, “Dosyanın içinde imza sirküleri, noter onaylı bir şekilde sunulmuştur. Ticaret Sicil Belgeleri onaylı bir şekilde sunulmuştur. İş ortaklığı ayrı ayrı belgelerini sunmuşlardır. Teklif mektubu sunulmuştur. Birim fiyat teklif cetveli CD içerisinde ve evrak dökümü olarak sunulmuştur. Vekaletname ve imza beyannamelerini yer almaktadır. İş ortaklığı beyannamesi ve geçici teminat mektubu dosyada yer almaktadır. Kredi teklif mektubu imzalı ve onaylı bir şekilde dosyada mevcuttur. Detaylı Kredi açıklama dokümanı ve taslak iş programı dosyada bulunmaktadır. Özel alet ve tesisat listesi, yedek parça ve saf malzeme listeleri iki firmanın da onayladığı şekilde dosyada yer almaktadır. Doğuş İnş. ve Tic. A. Ş. -Yapı Merkezi İnşaat ve Sanayi A.Ş. Ortaklığının söz konusu iş için idaremize teslim oldukları teklif 3 milyar 758 milyon 620 bin 178 TL 84 kuruştur. Söz konusu fiyat, birim teklif cetveline uyuşmaktadır. İş ortaklığının idaremize teslim etmiş oldukları geçici teminat mektupları iki adettir. Birinci geçici teminat tutarı 60 milyon TL’dir. İkinci teminat mektubu da 60 milyon tutarındadır. Teminat mektuplarının geçerlilik tarihi 30.09.2021 tarihidir. Teminat mektupları da geçerli olarak görülmektedir. Teklif bu etapta geçerli kabul edilecektir” şeklinde konuştu. Doğuş İnş. ve Tic. A. Ş. -Yapı Merkezi İnşaat ve Sanayi A.Ş. Ortak Girişimi’nin sunmuş olduğu teklif ihalede sunulan en yüksek teklif oldu.

YILMAZ: “TEKLİFLER KOMİSYON TARAFINDAN İNCELENİP KAMUOYUNA PAYLAŞILACAK”

Dördüncü ve son teklifi ise Smu Engeocom Ltd. + Met-Gün İnş. Taah. Ve Tic. A.Ş İş Ortaklığı tarafından yapıdlı. Teklif zarfı incelenerek, açılmaya uygun görüldü. Dördüncü sırada teklif sunan söz konusu firmalar, ön yeterlilik aşamasında yeterli bulunduklarını ve idarenin bu kısmına katılamayarak teşekkür mektubu sundular. İhalede yapılan 4 teklif sırasıyla incelenerek bir tanesi geçerli sayıldı, 2 teşekkür mektubu ve bir tane de geçersiz teklif sunuldu. Komisyon başkanı Salih Yılmaz, “İhalemiz sonuçlanmıştır. Teklifler komisyon tarafından detaylı olarak incelenerek komisyon kararına müteakip bir şekilde kamuoyuna paylaşılacaktır. Mersin için hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuşarak sözlerini sonlandırdı.