İşçilerin aileleri “adalet” istiyor

İşçilerin aileleri “adalet” istiyor cukurovagazetesi.com
Bedirhan Sumeli

Mezitli’nin Fındıkpınarı Mahallesi’nde 28 Ekim 2024 tarihinde 6 inşaat işçisinin kaldığı iki katlı yarı ahşap evde çıkan yangında iki işçi hayatını kaybetmiş, dört işçi de yaralanmıştı. İşçilerin aileleri bir kez daha adliye önünde “adalet” istedi.


Mersin Adliyesi önünde açıklama yapan işçilerin aileleri ve avukatlar,  suçluların cezalandırılmasını istedi.  Ahmet Paket, Fındıkpınarı’nda 28 Ekim 2024’de işçilere tahsis edilen gecekonduda çıkan yangında 2 işçinin hayatını kaybettiği, 1’i ağrı 4 kişinin yaralandığını anımsattı.

Firmanın gerekli önlemleri almadığını ifade eden Paket, “Olay sebebiyle başlatılan soruşturmada günler boyunca bir kişi dahi dosyaya şüpheli olarak eklenmemiş, kolluk tarafından gerekli araştırma yapılmadan tahkikatın tamamlandığına dair fezleke düzenlenmiş, şüpheli olarak ifadesi alınması gereken şahısların öncelikle bilgi sahibi sıfatıyla ifadesi alınmış, müştekilerin araştırmaya dayanan yoğun ısrarı neticesinde bu şahıs şüpheli sıfatıyla dosyaya eklenebilmiştir. Ancak şüpheliler yapılan sorgularının ardından serbest bırakılmıştır. Gelinen noktada işçilerin can verdiği gecekondunun sahiplerinden iki kişi dosyaya şüpheli olarak kaydedilmiştir” dedi.

Paket, konuyla ilgili etkili soruşturma yürütülmesini, inşaatın bulunduğu parselin kim/kimler adına kayıtlı olduğunun, inşaatın kime ait olduğunun araştırılmasını istedi.