ÖZDEMİR: HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ VE İNSAN HAKLARINI KORUMAYA DEVAM EDECEĞİZ

ÖZDEMİR: HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ VE İNSAN HAKLARINI KORUMAYA DEVAM EDECEĞİZ cukurovagazetesi.com
Bedirhan Sumeli

Mersin Barosu Olağan Genel Kurulu ve seçimleri sonucu Mersin Barosu Başkanlığı görevine yeniden seçilen Av. Gazi Özdemir, yönetim kurulu üyeleri ve kurullara seçilen avukatlar ile birlikte, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.


Baro Başkanı Av. Gazi Özdemir konuşmasında, “Hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını korumaya, adalet arayışımızla yurttaşlarımızın sesi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Mersin Barosu Başkanı Av. Gazi Özdemir, yönetim kurulu üyeleri, disiplin kurulu üyeleri, denetleme kurulu üyeleri ve Türkiye Barolar Birliği delegeleri ile birlikte 2024-2026 dönemi görevine başlamaları sebebiyle Mersin Cumhuriyet Alanı’nda gerçekleşen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

“ADALET MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Mersin Barosu Başkanı Gazi Özdemir, Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından yaptığı konuşmasında, adalet mücadelelerini sürdüreceklerini söyleyerek, “Mersin Barosu Olağan Genel Kurulunda, Baromuzun her bir üyesini temsilen seçilmiş kurulları ile birlikte 2024-2026 dönemi görevimize başlamamız vesilesiyle Ata’mızın huzurundayız. Olağan genel kurulumuzda şahsıma ve kurul üyesi meslektaşlarım olarak sizlere teveccüh göstererek ve güven tazeleyerek baro başkanlığı dahil, kurullara seçilmemize vesile olan değerli meslektaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum.

Yargının kurucu unsurlarından olan ve bağımsız savunmayı temsil eden biz avukatlar ve örgütlü gücü olan barolar, insan haklarının korunması ve kanunların her bir yurttaş için eşit şekilde uygulanması için hukuk ve adalet mücadelesini sürdürmekle yükümlüdür.

Yeni görev süremizde de Mersin Barosu yönetimi olarak, tüm kurullarda, merkez ve komisyonlarda görev alacak alan meslektaşlarımızla birlikte başta meslektaşlarımızın hakları olmak üzere, insan hakları, kadın hakları, çocuk hakları, hayvan hakları ve çevre hakları konularında adalet mücadelemizi yılmadan sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

“AŞILMASI GEREKEN SORUNLAR ZİNCİRİ VAR”

İnsan hakkı ihlallerinin en ağır şekilde yaşandığı ve adaletsizliklerin kol gezdiği günümüzde, adalet arayışımızla yurttaşların sesi olmaya devam edeceklerini belirten Özdemir, “Savunmayı temsil eden biz avukatlar dün olduğu gibi, bugün de yurttaşlarımızın yanında yer alarak hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını koruma, yargılamanın adil bir şekilde gerçekleşmesini sağlama görevlerini yerine getirmeye devam edeceğiz. Mesleğimizin her geçen gün büyüyen ağır sosyo-ekonomik koşulları, avukata yönelik şiddetin artması, mesleğimizi icra ederken önümüze çıkartılan engeller, aşılması gereken sorunlar zinciridir. Mesleğimizin geleceği için başta şahsım olmak üzere, yönetim kurulu üyelerimiz, tüm kurullarda görev alan meslektaşlarımız ve siz değerli meslektaşlarımızın da desteğiyle mücadele etmeye devam edeceğiz.

1 Aralık 1924 tarihinde kurulan ve bugün 100 yaşında olan asırlık Mersin Barosu, kuruluşundan itibaren Atatürk ilke ve devrimleri ile Cumhuriyet ışığında yol almıştır. Bizler de Baromuzu tüm kurulları ile birlikte Atatürk ilke ve devrimleri ile Cumhuriyet değerlerine bağlı ve onları yaşatan bir baro olarak yöneteceğimizin sözünü veriyoruz. Bu vesileyle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımız için canlarını feda eden tüm şehit ve gazilerimiz ile aramızdan ayrılan tüm adalet emekçisi meslektaşlarımızı saygı ve minnetle anıyoruz” ifadesini kullandı.