Yurt öğrencilerine Terörle Mücadele konusunda seminer düzenlendi

Yurt öğrencilerine Terörle Mücadele konusunda seminer düzenlendi cukurovagazetesi.com
Kader ÇETİNTAŞ

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Mersin Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Mersin Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrencilere Terörle mücadele konusunda seminer düzenlendi.


Mersin Kız Öğrenci Yurdunda gerçekleşen seminerde terör politikalarının gençleri hedef alma yöntemleri, dijital platformlar üzerinden yapılan propaganda faaliyetleri ve bu tür tehditlerden korunma yolları hakkında kapsamlı bilgiler verildi.

Öte yandan gerçekleşen seminerde, Terörle mücadele konusunda şüpheli durumların nasıl bildirileceği ve hangi kurumlarla iletişime geçileceği konusunda bilgiler aktarıldı. Ayrıca, çocukların çevrelerinde karşılaşabilecekleri olası tehditlere karşı nasıl duyarlı ve dikkatli olabilecekleri konusunda önemli uyarılar yapıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü, gençlerin güvenlik konusunda bilinçlenmelerinin, toplumsal huzurun ve güvenliğin korunması açısından hayati önem taşıdığını vurguladı. Gençlerin tehditlere karşı daha sağlam durmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen seminerde, öğrenciler alanında uzmanlara sorular yönelterek hem kendi güvenliklerini hem de toplumsal güvenlik bilgilerini ayrıntılı bilgi edindiler.

Seminer sonunda öğrencilere, terörle mücadele konusunda bilgilendirici broşürler dağıtıldı.