"Bu kanun tüketiciyi korumuyor"

cukurovagazetesi.com
Bedirhan Sumeli

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, bu hafta mecliste Tüketici Haklarına yönelik Kanun teklifinin görüşüleceğini hatırlatarak, “Ancak bu kanun maalesef tüketiciyi korumaya yönelik herhangi bir şey getirmiyor. Şu hayat pahalılığı döneminde vatandaşı rahatlatmıyor, getirdiği yeni gizli ya da açık vergilerle üstelik vatandaşın yükünü daha da ağırlaştırıyor” dedi.


Gündemde olan ek vergilerle ilgili açıklamalarda bulunan İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, tepkiler üzerine geri çekilen Savunma Sanayi Fonu ile ilgili, “Savunma Sanayi fonuna diyerek, araba ve ev alana ödettiği vergilerin üzerine yeni vergi, banka kartına ve noter masraflarına ilave zam gibi yeni yeni vergiler getiriyordu. Bizler Milletçe Ülkemizin savunmasına yönelik her türlü fedakarlığı alnımızı kırıştırmadan yaparız. Bu konuda Milletçe ne kadar hassas olduğumuzu tüm dünya bilir” ifadelerine yer verdi.

 

 

“TOPLANAN PARALARIN AKIBETİ AÇIKLANSIN”

Yaşanan depremler sonrası toplanan paraların akıbetini soran Kocamaz, “Öncelikle 1999’da yaşadığımız Marmara Depremi’nde toplanan deprem vergisiyle ve 1,5 yıl önce gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli depremle ilgili olarak 2.kez toplanan Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin akıbetinin ne olduğunun açıklanması gerek. Bu kanun, açıkça ifade edilmese de aslında çok yüksek ciro yapmasına rağmen, kurulduğu günden itibaren, beş yıldır bir kuruş vergi vermemiş ve şu anda da hissesinin yüzde 60’şı Çin’li ortaklarına geçmiş, internetten satış yapan bir şirkete imtiyaz tanıyor. Kendilerine sorarsan bu kanun herkese eşit uygulanacak diyorlar. Oysa, getirilen kanundaki tanıma bir tek şirket uyuyor. İki yıl önce muhalefetin tüm itirazlarına rağmen çıkardıkları kanunu, bugün değiştirmek istemelerinin nedeni maalesef bu” dedi.