Özgür Özel: "Kahraman ve güçlü ordumuz varken, İsrail bize nasıl saldıracak?"

Özgür Özel: cukurovagazetesi.com
DHA

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Bu kahraman ve güçlü ordu, gerektiğinde ölmek için gözünü kırpmayan 83 milyon, Conk Bayırı’nda ve Anafartalar’da kefensiz yatanların torunları varken, İsrail ve Netanyahu nasıl bize saldıracak?" dedi.


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, çeşitli ziyaretlerde bulunmak için Kırıkkale'ye geldi.

İlk olarak partinin il başkanlığını ziyaret eden Özel, İl Başkanı Onur Yüksel Bozdağ ve yönetim ile bir araya geldi. Daha sonra Kırıkkale Belediyesi'ni ziyaret eden Özel, basına geniş kapsamlı toplantıda sivil toplum üyeleri temsilcilerle buluştu. Son olarak Kırıkkale Belediyesi önünde Halk Buluşması'nda kayıtlıa seslenen Özel, 31 Mart'taki yerel seçimlerde 47 yıl sonra CHP'nin birinci parti olması ve kazandıkları 413 belediyenin çok anlamlı olduğunu ifade etti. Kırıkkale'de Ahmet Önal'ın 2 tane oyunu alarak seçildiğini söyleyen Özel, Belediye Başkanı Önal'ın 7 ay içinde çok önemli ve başarılı işler yaptığını, Kırıkkalelilerin onu sevmekte, ona güvenmekte ne kadar haklı bir kez daha desteklediğini belirtti.

'TÜİK, TAYYİP BEY'İ ÜZMEDİ AMA EMEKLİYİ ÜZDÜ'

Emeklilerin seslerini günümüze kadar duyurmaya çalıştıklarını ve Emekliler Derneği Başkanını dinlediğini aktaran Özel, "Ben 105 miting yaptım. Her mitingde emeklilerin derslerini anlattım. Biliyorsunuz, herkes çalışıyor, AK Parti'ye oy veren emeklileri biliyor. AK Parti geldi 3 Kasım 2002'de En düşük emekliliğin maaşı 1,5 asgari ücret düzeyindeydi. TÜİK, Tayyip Bey'i üzmedi ama emekliyi üzdü. Emekliliğin yıllarında birike, birike canına okudular, dokunmasalardı, en düşük emekli maaşı 1,5 asgari ücretti. , Türkiye'de altın hesabı şaşmaz. Tayyip Bey en düşük emekli maaşına 8 çeyrek altın alıyordu. Bugün en düşük emekli maaşına 2,5 çeyrek altın kaldı" dedi.

CHP iktidarında emeklinin ve geçim sıkıntısının çözüleceğini belirten Özel, yerel seçimlerden önce oluşturulan 'Türkiye İttifakı'nın sosyal içerisinde, muhafazakar, milliyetçi ve Kürt demokratlarının olduğu aktarıldı. Hep birlikte 31 Mart'ta yüzde 38'lik oyla 47 yıl sonra Atatürk'ün partisini birinci parti süreleri söyleyen Özel, "Türkiye'nin bütün demokratlarına teşekkür ediyorum. Önümüzdeki günlerde Türkiye İttifakı'na daha önemli hatalar, vazifeler düşüyor. Birileri 'cambaza" Bak' diyerek dikkati dağıtmayı, zavallılığı, işsizliği, çaresizliği konuşmamayı, hatta ve hatta siz cambaza bakarak hala daha cebinize para aşırmayı hesap etmeyen bir anlayış var. Dedik ki İsrail kim, Türkiye'ye saldırmak kim? Bu kahraman ve güçlü ordu, aileden ölmek için gözünü kırpmadan 83 milyon, Conk Bayırı'nda ve Anafartalar'da kefensiz yatanların torunları varken, İsrail ve Netanyahu bize nasıl saldıracak? Ama bunu söyleyen ülkedeki Cumhurbaşkanı, Meclis'in kürsüsü'nü kullandı.

'TÜRKİYE'Yİ YENİDEN GÜÇLÜ BİR ÜLKE HALİNE GETİRECEĞİZ'

Özel, "Artık yoksulluk yerine İsrail savaşı konuşmasının, işsizlik yerine firkateynleri ile yarışın, bu çaresizliğin yerine 3'üncü dünya savaşı safsatalarıyla zaman harcamak yok bize ihtiyaç yok. Bir de bunun üstünde dillerinin altında baklayı çıkardılar. Dediler ki Savunma Sanayi Fonu kurduk, o fona senden para için Keseceğiz. Eğer yalanlarını, bu gerçek olmayan korkuyu, kışkırtmalarını ortaya çıkarsaydı onu beyannaden, birinci ve ikinci el arabadan, kredi kartı olandan, harcamadan, harcamadan para, iliğinizi yine sömüreceklerdi, itiraz ettiğimiz ve gerçekleri ortaya çıkarıyoruz. Çekeceksiniz' dedik ve geriye püskürttük. Hep birlikte bu ülkeyi yeniden kurtaracağız, yeniden güçlü bir ülke haline geleceğiz" dedi.

'SIĞINMACIYA DEĞİL, SIĞINMACI YARATAN POLİTİKALARA DÜŞMANIZ'

Ülkenin en önemli durumunun birinin de sığınmacı sorunu olduğunu söyleyen Özel, sığınmacıların kötü dış politikasının ürünü olduğunu ifade etti. Memleketinden buraya geldikleri için, gariban insanlara düşmanlık yapmalarını aktaran Özel, "Artık bıçak da kemiğe dayandı. Biz düşmana sığınmacıya düşman olmak ama sığınmacı yaratan politikalara düşmanız. Devlet dışı unsurları muhatap alan, gelen, giydiren, yediren, eğitilen, bağışlayan, savaşmaya yollayan, orada kaçıran Recep Tayyip Erdoğan anlayışına ve onun yarattığı sığınmacı sorununa sonuna kadar karşıyız. Biz Beşşar Esad'la görüşeceğimizi ilan ettik. O günden beri oyalanıyor, genel af kararı çıkarılıyor. Artık Esad da af çıkarmışken, bu çıkardığın kararnameleri, programları geri çekmelisin. Artık Suriyelilerin memleketine gitmesi ve bu ülkelerin kaynaklarının tüketilmesi gerekiyor" diye konuştu.