CHP’li Kış: “Yaz-kış saati uygulamasına geri dönülmeli”

CHP’li Kış: “Yaz-kış saati uygulamasına geri dönülmeli” cukurovagazetesi.com
Bedirhan Sumeli

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Gülcan Kış, yaz-kış saati uygulamasına geri dönülmesi gerektiğini söyledi. Kalıcı yaz saati uygulamasının tek kazananının elektrik dağıtım şirketleri olduğunu ifade eden Vekil Kış, kaybedeninin ise 86 milyon olduğunu savundu.


Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Başkan Vekili Gülizar Biçer başkanlığında gerçekleşen 10 Ekim birinci oturumunda Mersin milletvekilleri CHP’li Gülcan Kış ve İYİ Partili Burhanettin Kocamaz da söz aldı. Kocamaz, hükümettin vatandaşların, sendikaların, patronların ve işverenlerin sesine kulak vererek yüksek vergi dilimlerinden vazgeçmesi çağrısı yaptı

HALKIN SIRTINDAKİ VERGİ YÜKÜ DE ARTIYOR

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Gülcan Kış ise, kalıcı yaz saati uygulamasından vazgeçilmesini istedi. CHP’li Vekil, “Sabahın karanlığında okula gitmek zorunda kalan çocuklarımız kadar işe gitmek zorunda olan milyonlarca çalışan da bu uygulamanın mağdurudur. Ne yazık ki bu sistem yalnızca daha fazla enerji tüketimi sağlamak ve şirketlere kazanç kapısı yaratmak için sürdürülmektedir. Elektrik faturaları yükselirken halkın sırtındaki vergi yükü de artıyor. Vatandaşların hem cebini hem de sağlığını zorlayan bu politikadan acilen vazgeçilmelidir. Vatandaşlarımızı karanlığa mahkûm etmek yerine, bilimsel ve insani bir adımla yaz-kış saati uygulamasına geri dönülmelidir” diye konuştu.

 

YAZ SAATİ UYGULAMASI BU YIL DA DEVAM EDECEK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ,kış saati uygulaması ile ilgili açıklamalarda yaptığı açıklamada "Bir değişiklik düşünmüyoruz ama iller mesai ve okul saatleriyle ilgili uygulamalarını yapabilirler" demişti.