Mersin Barosu: “Kadına yönelik şiddetin son bulması için yasal sürecin sonuna kadar takipçisiyiz”

Mersin Barosu: “Kadına yönelik şiddetin son bulması için yasal sürecin sonuna kadar takipçisiyiz” cukurovagazetesi.com
Kader ÇETİNTAŞ

Mersin Barosu ve Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi’nden dün yaşanan ve Türkiye’yi derinden etkileyen kadına yönelik şiddet, taciz, cinayet olaylarının ardından açıklamada bulunuldu. Barodan yapılan açıklama, “Kadına yönelik şiddetin son bulması için yasal sürecin sonuna kadar takipçisiyiz” başlığı ile paylaşıldı.


Türkiye, kadın cinayetleri ve cinsel taciz haberleriyle bir kez daha sarsıldı.

Mersin'in Mezitli İlçesi Kuyuluk Mahallesi'nde bir kadın, erkek şiddeti sonucu hayatını kaybetti. İstanbul'da ise, iki kadını yarım saat arayla canice katleden bir erkek, olay sonrası intihar etti. Ayrıca, İstanbul Beyoğlu'nda çok sayıda suç kaydı bulunan iki kişi, bir kadına tecavüz girişiminde bulundu; serbest bırakılan saldırganlar daha sonra tutuklandı.
Mersin Barosu’ndan yaşanan feci olaylara ilişkin yapılan açıklamada, “Kadın cinayetleri, kadına şiddet ve cinsel istismardaki artış bizlere; kadına karşı toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin, ayrımcılığın geldiği noktayı acı bir şekilde göstermektedir. Yasaların uygulanmaması, topluma hâkim erkek egemen anlayışın değiştirilmemesi, siyasilerin kadınlara yönelik ötekileştirici dil kullanması, kadının erkekle eşit birey olarak kabul edilmemesi, eğitimsizlik, maalesef kadınların katledilmesiyle sonuçlanıyor” ifadelerine yer verildi. 
Mersin Barosu Başkanlığı ve Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi, kadına yönelik şiddetin, kadın cinayetlerinin ve cinsel istismarın son bulması için 6284 sayılı yasanın eksiksiz uygulanmasını talep ediyor. 
Yasal sürecin sonuna kadar takipçisi olunacağını kamuoyuna duyuran barodan yapılan açıklamada, toplumsal cinsiyet eşitsizliğine karşı duruşun sürdürüleceği de eklendi.