"Hayat Boyu Öğrenme Değerlendirme Ve Planlama Toplantısı" gerçekleştirildi

cukurovagazetesi.com
Haber Merkezi

İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş’un başkanlığında "Hayat Boyu Öğrenme Değerlendirme ve Planlama Toplantısı " gerçekleştirildi.


Uzem Toplantı Salonu'nda düzenlenen programda Halk Eğitim Merkezi Müdürleri ile hayat boyu öğrenme eğitimi odaklı istişarelerde bulunuldu.

Yapılan ve yapılması planlanan eğitim programları değerlendirildi. İnsanların sadece okul sürecinde değil hayatı boyunca öğrenmeye devam etmesi gerçekliğine vurgu yapan İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş: "Hayat boyu öğrenme, okullar ile sınırlı kalmayan; evde, işte, hayatın her alanında gerçekleşebilen; öğrenmenin yaş, sosyal, ekonomik statü ve eğitim seviyesine bakılmaksızın, herhangi bir engel olmadan sürdürülebileceğini gösteren temel kavramlardan biridir. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, Öğrenme olanaklarının hayatın tümüne yayılmasını sağlayan hayat boyu öğrenme, genel olarak kişinin bilgiyi içsel bir motivasyonla arayışı olarak tanımlanmaktadır.Hayat boyu öğrenmenin sağladığı zengin öğrenme yaşantıları, öğrencilerin dış dünyada neler olup bittiğini anlamaları ve farkındalık oluşturmaları adına önemlidir. Sanatsal etkinlikler veya spor gibi farklı ilgi alanlarına yönelik hayat boyu öğrenme etkinliklerine katılmak, farklı kariyer alanlarının keşfedilmesine yardımcı olur. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nde hayat boyu öğrenme; öğrencilerin öğrenmeyi öğrenme, liderlik, kariyer gelişimi, öncelik alma konularında deneyim kazanmaları açısından önemli görülmektedir. "ifadelerini kullandı.

Toplantıya, İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş'un yanı sıra Hayat Boyu Öğrenme Şubesinden sorumlu İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Nazmi Kendigelen ve Halk Eğitim Merkezi Müdürleri katıldı.