Akdeniz Barış ve Kültür Festivali gerçekleştirildi

Akdeniz Barış ve Kültür Festivali gerçekleştirildi cukurovagazetesi.com
Bilge Çakır

Mersin’de Akdeniz Belediyesi’nin ilkini düzenlediği ve iki gün süren “Akdeniz Barış ve Kültür Festivali”, Mersin’in tüm renklerini barış ve kardeşlik halaylarında bir araya getirdi.


Mersin'de Akdeniz Belediyesi’nin ilkini düzenlediği ve iki gün süren “Akdeniz Barış ve Kültür Festivali”, Mersin’in tüm renklerini barış ve kardeşlik halaylarında bir araya getirdi. Tırmıl Miting Meydanı’nda gerçekleşen festivalde sahne alan ve büyük bir hayran kitlesine sahip olan sanatçı Rojda, sevilen şarkılarıyla sevenlerini coşturdu.


Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen “Akdeniz Barış ve Kültür Festivali’nin” ilk gününde, yerel sanatçılar ve Roman müzik grubu sahne aldı, Türkçe, Kürtçe ve Arapça ezgiler seslendirildi. Stantların açıldığı etkinlikte Akdenizli kadınlar, el emeği göz nuru eserlerini satma imkânı buldu. Alana hücum eden yüzlerce çocuk ise kendileri için hazırlanan oyun alanlarında gönüllerince eğlendi. Kimi zaman uçurtma uçuran küçük çocuklar, kaydıraktan kaydı, halat çekme ve çuval yarışmasına katıldı, pamuklu şeker ikramıyla unutulmaz dakikalar yaşadı.


İki gün süren festivale, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Nuriye Arslan ve Hoşyar Sarıyıldız, Mersin Milletvekilleri Perihan Koca ve Ali Bozan, Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Bedrettin Gündeş, DEM Parti il ve ilçe yöneticileri, Başkan Yardımcıları ve Meclis üyeleri de katıldı. Festivalin düzenlendiği alana, Türkçe ve Kürtçe “Yaşasın Halkların Kardeşliği”, “Barış Aydınlık Geleceğin Teminatıdır” yazılı pankartlar asıldı. Festivalin ikinci günü bastıran sağanak yağmura rağmen binlerce yurttaş Miting alanını terk etmedi.