Kocamaz: “CHP’yi anlamak mümkün değil”

Kocamaz: “CHP’yi anlamak mümkün değil” cukurovagazetesi.com
Hasan Kuyugöz

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, AK Parti ve MHP’nin İYİ partiyi yok etmesini normal karşılayabileceklerini kaydederek, “Çünkü onlarda biliyor ki İYİ Parti aynı tabandan destek bulacak. CHP’nin ise partimizi yok etmeye çalışmasını anlamamız mümkün değil” dedi.


İYİ Parti Mersin İl Başkanlığında düzenlenen törende konuşan İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, İYİ Parti’nin bir ihtiyaçtan kurulduğunu söyledi.

Kocamaz, “Tabi İYİ Parti’nin böylesine millet nazarında karşılık bulması başta iktidarı, daha sonra da ana muhalefet partisini oldukça rahatsız etmiştir. Ancak İYİ Parti bir hedef ortaya koymuş, parlamenter sisteme yeniden, güçlendirerek dönülmesi için kendisini görevli saymış ve tabiki bu sistemde tek başına iktidar olmanın, Anayasa’yı değiştirip parlamenter sisteme geçmenin zor olmasından dolayı da bir ittifak arayışına girişilmiş, CHP ile de şartlar gerektirdiği için bir ittifak kurulmuştur. Onun dışında bizim CHP ile uyuşacak hiçbir tarafımız yok. Biz Türk milliyetçisiyiz, demokratız, kalkınmacıyız ve bu uğurda verilen mücadele sonucunda ancak Türk milletinin refaha ulaşabileceğini ortaya koymuşuz. Yoksa gerçekten CHP ile yola çıkmak normal şartlarda İYİ Parti için seçilecek bir yol değildi. Nitekim CHP’de bugün İYİ Parti’nin yok olması için mücadele eden, aynı AK Parti ve MHP gibi partimizi yaşatmamak için çalışan bir siyasi parti konumundadır” dedi.

“CHP’Yİ ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL”

AK Parti ve MHP’nin İYİ partiyi yok etmesini normal karşılayabileceklerini kaydeden Kocamaz, “Çünkü onlarda biliyor ki İYİ Parti aynı tabandan destek bulacak. CHP’nin ise partimizi yok etmeye çalışmasını anlamamız mümkün değil. Çünkü İYİ Parti AK Parti ve MHP’yi aşağı çektirdiği anda kendileri yukarda kalacak. Ancak bunu düşünmeden bugün İYİ Parti milletvekillerini gelecek için ikbal teklifleriyle, daha rahat parlamentoda yer bulacaklarını onlara anlatarak ayartmaya çalışıyorlar. Bizim bunu kabul etmemiz mümkün değil. Dolayısıyla biz tek başımıza da kalsak, bu ülkenin selameti için, bu parlamenter sistemin yeniden bu ülkede yer alması için mücadelemize devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.