"Siirt Fıstığı Mersin'de"

cukurovagazetesi.com
Bilge Çakır

Siirt Fıstığı Mersin’de Projesi kapsamında, fıstık üreticileri için önemli bir teknik gezi gerçekleştirildi. Mersinli üreticiler, Gaziantep’te yer alan ve Türkiye’deki fıstık üretimi ile ilgili en önemli merkezlerden biri olan Antepfıstığı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’ne gezi gerçekleştirdi.


Mersinli Fıstık üreticilerine Gaziantep’te Teknik gezi sırasında, Antepfıstığı Araştırma Enstitüsü'nde fıstık üretimi sırasında kullanılan en son teknolojiler, modern tarım yöntemleri ve bitki islahı çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgiler sunuldu.

Üreticiler, hem fıstık üretim gelişiminin hem de verimliliği artırma teknikleri üzerine detaylı uygulamalara şahit oldu.

Gezi boyunca, enstitüde yapılan bitki genetiği çalışmaları, zararlılarla mücadele yöntemleri, su ve toprak yönetimi gibi konuların yanı sıra, fıstık ağacı dikim teknikleri ve temelleri iyileştirmeye yönelik adımlar hakkında bilgi aktarıldı. Üreticiler, kendi tarlalarında uygulayabilecekleri yeni yöntemler ve yenilikçi teknikler hakkında bilgi edinme fırsatı buldular.

Mersinli fıstık üreticileri için bu gezi, hem kendi üretim bolluklarına katma değer katacak yeni bilgiler öğrenmeleri hem de bölgedeki üretim artışı adına önemli bir adım olarak değerlendirildi.