Büyükşehir, Mersinlileri Kültür ve Sanatla Buluşturmaya Devam Ediyor

Büyükşehir, Mersinlileri Kültür ve Sanatla Buluşturmaya Devam Ediyor cukurovagazetesi.com
HABER MERKEZİ

Mersinlileri kültür ve sanatla buluşturan ve kentin kültür zenginliğine katkı sunan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sanata olan destekleri devam ediyor.


Birbirinden farklı kültür etkinliklerine ev sahipliği yapan Büyükşehir, Ankara Ekin Tiyatrosu’nun düzenlediği ‘Angara Gazinosu’ adlı oyunu vatandaşlarla buluşturdu. 25 kişilik dev kadrosu ile yola çıkan ekip, Müzikli Kabare oyununu bu kez Mersinliler için sergiledi.

Ekipler sırasıyla oyunlarını Mut Çınaraltı Parkı’nda, Anamur Cumhuriyet Meydanı’nda, son olarak da Aydıncık Limanı’nda icra etti.

 Huysuz Virjin’den Zeki Müren’e Ankara oyun havalarından arabesk ve Türk sanat müziğine kadar pek çok şarkının canlı orkestra eşliğinde icra edildiği, değişen toplumsal, siyasal ve kültürel erozyonun eğlence ve müzik sektöründe yarattığı değişimin anlatıldığı oyun, izleyicilerine unutulmaz bir gece yaşattı. Zaman zaman duygusal zaman zaman bol kahkahalı geçen oyun, seyircilerinden tam not aldı. Nostaljik şarkılar eşliğinde özlenen geçmiş günlere gittiklerini söyleyen seyirciler, oyunu büyük bir keyif ve ilgi ile takip etti.

 Güvenç: “Büyükşehir’in böyle bir destek sunması bizlere nefes oldu”

Ankara Ekin Tiyatrosu Kurucusu ve Sanat Yönetmeni Faruk Güvenç, özel tiyatroların ayakta kalabilmesi için belediyelerin katkı sunmasının önemli olduğunun altını çizerek, “Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin de böyle bir destek sunması ve bizleri kitlelerle buluşturması bize de bir hayat öpücüğü,  bir nefes oldu. Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e, teşekkür ediyoruz. İlgi çok iyi. Vatandaşlar, seyirciler olağanüstü ve bu sıcak yaz akşamında eğleniyorlar. Bu güzelliklerin artarak çoğalmasını istiyoruz. Gözlemlerimize göre, Başkan Vahap Bey’e kültür ve sanata yaptığı yatırımlardan dolayı Mersin bölgesinde inanılmaz bir teveccüh var” ifadelerini kullandı.

 ‘Angara Gazinosu’ adlı oyun hakkında da bilgi aktaran Güvenç, “Günümüzde eğlence anlayışının ve eğlence kültünün erozyona uğrayışını anlatıyor. Kültürdeki bu erozyonun insanımıza da yansıtılması anlatılıyor. Güncel gelişen politik siyasi olayları da hicvederek Devekuşu Kabare tiyatrosunun yapmış olduğu gibi hafif dokundurmalarla seyircimizi eğlendirerek şarkılarımızı gerçek bir gazino kültürü içerisinde ağırlamaya çalışıyoruz” dedi.

 Tunç: “Büyükşehir Belediye Başkanımız, kadının, çocuğunun halkının yanında”

Etkinliği harika bulan Anamur Meclis Üyesi Medine Tunç ise, “Etkinlik bizi geçmişimize götürdü. Anılarımızı tazeledik. Ben eşimle yıllarca bu sanatçıları canlı izleme fırsatı bulmuştum. Çok güzeldi. Oyuncular da harikaydı. Başkanımız Vahap Seçer, kadının, çocuğunun halkının yanında. Kendisi gösterdiği sosyal faaliyetlerin hepsi ile hayranlığımızı kazanıyor. Çok mutlu olduk. Eşimle yerimizde duramadık” dedi.

 Yeşilçayır: “Etkinlikte 7’den 70’e herkes buradaydı ve memnun kaldılar”

Büyükşehir Belediyesi1. Dönem Çocuk Meclisi Başkanı Meriç Yeşilçayır, etkinliği çok beğendiğini ve güzel bir akşam geçirdiğini kaydederek, “Böyle faaliyetler devam edecek. Anamur’da en yakın zamanda çocuk tiyatrosu da olacak. Mersin’in bütün ilçelerinde kırsaldaki bütün çocuklara ulaşmayı planlıyoruz. Etkinlikte 7’den 70’e herkes buradaydı ve memnun kaldılar”  ifadelerine yer verdi.

 Kalkan: “Burada olmak çok keyifliydi”

Ankara Ekin Tiyatrosu oyuncularından Özlem Kalkan, meslekte 30 yılını doldurduğunu bu süre zarfında sık sık Mersin’in ilçelerini gezdiğini belirterek, “Burada olmak çok keyifliydi. Benim için kalabalıktan, nicelikten ziyade nitelik çok önemli. Burada da her espriye, eleştiriye veya politik taşlamamaya doğru yerde doğru tepkiyi veren bir seyirci gördüğüm için benim için muhteşemdi. Esprileri çok doğru yakaladılar ve oyunu ilgiyle izlediler. Böyle olduğu zaman da çok keyifli oluyor” dedi.

 Seyirciler, hem keyifli hem de eğlenceli bir akşam geçirdi

Etkinliği çok beğendiğini söyleyen Lütfiye Ünal, “Çok emek vermişler. Çok güzel bir akşam geçirdik. Ben çok mutlu oldum kendi adıma” dedi.

 Bir başka vatandaş Hayriye Şeref de, “Çok güzeldi. Uzun süredir Anamur’da halka açık böyle bir tiyatro etkinliği izlememiştik. Bu yüzden çok mutlu olduk. Başkanımız Vahap Seçer’e teşekkür ediyoruz. Oyuncularımızın da emeklerine sağlık” diye konuştu.