Tarsus Belediyesi'ne İcra Geldi

Tarsus Belediyesi'ne İcra Geldi cukurovagazetesi.com
Bilge Çakır

Tarsus Belediyesi’ne, borçları nedeniyle icra geldi ve belediyenin makam odasındaki ürünler haczedildi. Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, bu duruma sert tepki göstterdi.


Türkiye genelinde borç yüküyle mücadele eden belediyeler arasında yer alan Tarsus Belediyesi de mali sıkıntılar yaşıyor.

Bu durumun devam etmesi nedeniyle Tarsus İcra Müdürlüğü memurları belediyeye ait haciz işlemi başlatıldı. Başkanlık makamındaki eşyalar haczedilirken, Başkan Ali Boltaç duruma tepkisini şu sözlerle dile getirdi: , “11 Eylül 2024 tarihinde icra müdürlüğü memurları, Avukat İsmail Gökmen eşliğinde makam odamıza gelerek muhafaza işlemini uygulamak istediklerini bildirmişlerdir. Belediyemiz Hukuk Müdürlüğü tarafından 3 aylık süre gelen uzlaşma isteklerimiz icra dosyaları vekili tarafından reddedilmiş, kısmı ödemeler yapılmasına rağmen kötü niyetli olarak başkanlık makamı içerisinde bulunan eşyalar haczedilmiştir. Tarsus Belediyesi Başkanlığının Avukat İsmail Gökmen’in vekil olduğu dosyalara toplam ana para borcu 5 Milyon 476 Bin 500 TL’dir. Ancak bu ana para icraya verilerek kötü niyetli olarak 10 Milyon 800 Bin TL’ye çıkarılmıştır. Belediyenin kıdem tazminatını alacak bütün işçilere eşit ödeme yaptığı dikkate alınarak yine eşit taksitli ödeme yapma talebinden bulunmasına rağmen yine bu talep kabul edilmemiş ve icra işlemlerine başlanmıştır. Yapılan icra işleminin art niyet taşıdığı ortadadır”

Boltaç, Tarsus Belediyesi’nin Avukat İsmail Gökmen’in vekil olduğu dosyalarda ana para borcunun 5 milyon 476 bin 500 TL olduğunu, ancak bu miktarın icraya verilmesiyle 10 milyon 800 bin TL’ye çıkarıldığını belirtti. "Belediyemiz, kıdem tazminatlarını alacak işçilere eşit ödeme yapmayı önerdi, fakat bu talep reddedildi ve icra işlemleri başlatıldı. Yapılan icra işlemi açıkça art niyetlidir" diye ekledi.