Gazetecilerden Başsavcı Öztoprak’a Yeni Adli Yıl Ziyareti

Gazetecilerden Başsavcı Öztoprak’a Yeni Adli Yıl Ziyareti cukurovagazetesi.com
Ahmet Koru

Mersin’de günlük yayın yapın gazete sahipleri, yeni adli yılın açılmasından dolayı Başsavcı Tolgahan Öztoprak’ı makamında ziyaret etti.


Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Kaya Tepe, Çukurova Gazetesi İmtiyaz Sahibi Neslihan Yalçın, Güney Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ali Adalıoğlu ve MGC Yönetim Kurulu üyesi Abdullah Biçer, Başsavcı Tolgahan Öztoprak’ı ziyaret etti.

Samimi bir ortamda geçen ziyarette, karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Ziyarette gazetecilere bir müjde de veren Başsavcı Öztoprak, “Adliyemizin iş yükü arttığından bize yeni bir ek yer lazımdı. Bizde adliyemizin yan tarafından bulunan ve yaklaşık 10 bin metrekarelik yerle ilgili Mersin Büyükşehir Belediyesi ile bir süreç yürüttük. Yapılan görüşmeler sonucunda o bölge Adalet Bakanlığımıza ücretsiz olarak tahsis edildi, tapumuzu aldık. Şimdi oraya yeni bir ek bina ve altına da geniş bir otopark yapacağız. Bu sayede bürolarımız, mahkemelerimiz daha geniş ve rahat bir ortama kavuşmuş olacak. Bu konuda emeği geçen herkese de teşekkür ediyorum” dedi.

Oy Birliği İle Karar Alınmış

Yeni ek binanın yapılacağı yerle ilgili 9 Ekim 2023’de alınan Meclis kararıyla, mülkiyeti Mersin Büyükşehir Belediyesine ait tapuda Akdeniz ilçesi, İhsaniye Mahallesi 10149 ada 7, 8 ve 9 parsel toplamda 9 bin 858,43 metre kare yüzölçümlü taşınmazların Adalet Bakanlığına, Mersin ek Adalet Hizmet Binasının yapılması şartıyla 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 75 (d) maddesine istinaden bedelsiz olarak devir edilmesi ile ilgili teklifin devre konu edilen parsellerin fiiliyatta park alanına isabet eden kısımlarının iki parsel arasında kamuya terkli meydan alanına getirilecek şekilde 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği yapılması ile plan uygulamasında mevcut yeşil alan ve bahse konu parseller arasına yol konulması şartları eklenerek kabulüne yapılan işari oylama neticesinde, mevcudun oy birliği ile karar verildiği öğrenildi. 
Yürütülen süreç sonunda bölgenin tabusu Adalet Bakanlığı’na teslim edildi.

Yaklaşık 1 saat süren ziyaret, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.