Büyükşehir Tarsus’ta Yol Çalışmalarını Sürdürüyor

Büyükşehir Tarsus’ta Yol Çalışmalarını Sürdürüyor cukurovagazetesi.com
Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, kırsal bölgelerde önem arz eden noktalarda sathi asfalt döküm çalışmalarına devam ediyor.


Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Tarsus’a bağlı Yunusoğlu Mahallesi ile Tekeliören Mahallesi arasında yer alan 3,5 kilometre uzunluğundaki yolda zemin hazırlık çalışması işleminin ardından, çift kat sathi asfalt kaplama çalışması uyguladı.

 Tarımsal üretimin yoğun şekilde yapıldığı bölgede yer alan söz konusu yol, hızlı tren projesi nedeniyle bazı hemzemin geçitlerin kapanmasından dolayı daha sık kullanılmaya başlandı. Yunusoğlu ile Tekeliören Mahallelerinde yaşayan vatandaşların yanı sıra, çevre yerleşim yerlerinde yaşayanların da sıklıkla kullandığı yol üzerinde, Büyükşehir Belediyesi ekipleri asfalt serim işlemini tamamladı.

 Muhtar Coşkun: “Yapılan yatırımlardan dolayı yolun trafik yoğunluğu arttı”

Tekeliören Mahallesi Muhtarı Ali İrfan Coşkun, bölgede yapılan yatırımlar nedeniyle yol üzerinde trafik yoğunluğunun arttığına dikkat çekerek, “Burası, tarımsal faaliyette bulunan vatandaşların yoğunlukla kullandığı bir yol. Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın hizmete girmesi ve hızlı tren hattından dolayı, bu yolun da kullanımı arttı. Yolumuz daha önce çok kötü vaziyetteydi. Başkanımız Vahap Seçer’den talepte bulunduk ve talebimize karşılık vererek, bu yolu sathi kaplama yaptırdı. Kendisine, mahallem ve şahsım adına teşekkür ederim” dedi.

 Muhtar Gökler: “Çiftçilerimiz daha önce çok mağdur durumdaydı”

Yunusoğlu Mahallesi Muhtarı İzzet Gökler de, bir önceki dönem Yunusoğlu ile D-400 Karayolu arasında kalan ana giriş bölümünün yine Büyükşehir Belediyesi tarafından sıcak asfaltla kaplandığını hatırlatarak, “Burası şu anda çok güzel oldu. Vahap Bey göreve geldikten sonra, 25 seneden beri yapılmayan yollar yapıldı. Şimdi de üreticilerimizin ve çiftçilerimizin gidiş-geliş yaptığı Tekeliören-Yunusoğlu arasındaki yolumuzun asfalt serimi gerçekleşti. Çiftçilerimiz daha önce çok mağdur durumdaydı. Kendisine çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.