İlk Yardım, Hayat Kurtarır

İlk Yardım, Hayat Kurtarır cukurovagazetesi.com
Haber Merkezi

Mersin Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği’nden Uzman Dr. Nur Zafer Kırdağ, ilk yardım eğitiminin toplumsal bilinçlenme açısından kritik bir rol oynadığını İfade ederek, “Dünyada her 5 saniyede bir kişi kaza sonucu hayatını kaybediyor. Her an, her yerde, herhangi bir sebeple birinin ilk yardıma ihtiyaç duyabileceğini unutma” dedi.


Dünya İlk Yardım Günü kapsamında Mersin Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği’nden Uzman Dr. Nur Zafer Kırdağ, ilk yardımın önemine dikkat çekerek, önemli mesajlar verdi.

Dünya İlk Yardım Günü’nün amacı, toplumda ilk yardım farkındalığını artırmak ve hayat kurtarma becerilerinin yaygınlaştırılması olduğunu ifade eden Kırdağ, “İlk yardım eğitimi sadece bir tercih değil, aynı zamanda herkesin öğrenmesi gereken bir zorunluluktur. Kliniğimizde 112 acil hattı üzerinden gelen vakalarla, ayaktan başvuran hastalarımızın ilk müdahalelerini yapıyor ve onların yaşama tutunmaları için gereken en güncel ve profesyonel yardımı sağlıyoruz. İlk yardım, hayat kurtarma zincirinin ilk ve en kritik halkasıdır" şeklinde konuştu.

“Dünyada her 5 saniyede bir kişi kaza sonucu hayatını kaybediyor”

Dünyada her 5 saniyede bir kişinin kaza sonucu hayatını kaybettiğine vurgu yapan Kırdağ, "Her an, her yerde, herhangi bir sebeple birinin ilk yardıma ihtiyaç duyabileceğini unutmamalıyız. İlk yardım hayat kurtarır. Bu yüzden toplumun her kesiminin ilk yardım konusunda bilinçlenmesi, acil durumlarda etkili müdahaleler yapabilmesi açısından hayati bir öneme sahip. Unutmayın, doğru müdahale ile bir hayat kurtarabilirsiniz. Bu Dünya İlk Yardım Günü’nde hepimiz ilk yardım becerilerimizi gözden geçirelim ve sevdiklerimizin, çevremizdekilerin hayatlarını kurtaracak adımlar atmayı öğrenelim. Dünya İlk Yardım Günümüz kutlu olsun” diye konuştu.