Toroslar stratejisini belirledi

Toroslar stratejisini belirledi cukurovagazetesi.com
Kader Çetintaş

Toroslar Belediyesi, stratejik planı kabul etti. Köylerdeki bahçe ve tarım yollarının iyileştirilmesi, tarımın desteklenmesi stratejik konular arasında yer aldı.


Toroslar Belediyesi Meclisi eylül ayı olağan toplantısı ikinci bileşimi Başkan Abdurrahman Yıldız başkanlığında gerçekleştirildi. İkinci oturumda Meclis, strateji planı kabul etti. Stratejik planın kabul edilmesine destek veren meclis üyelerine teşekkür eden Başkan Yıldız, planın önümüzdeki 5 yıla ışık tutacağını söyledi.

 

TARIM VE HAYVANCILIK YAPANLARA DESTEK

Tarıma verdiği önemle biline Belediye Başkanı Yıldız, Fen İşlerine bugüne kadar olmadığı kadar bütçe ayıracaklarına işaret ederek, şunları söyledi: “Yaylalarda birincil önceliğimiz, tarımsal üretim, hayvancılık yapmak için hala gayret gösteren insanların yaşamını bir nebze olsun kolaylaştırabilmek. Mevcut makine parkımızla, mevcut iş gücümüzle önceliğimiz köylerde tarımsal üretim yapan arazilerin yollarının daha kullanılır hale gelmesi. Şikayetlerin tamamını giderdiğimizi söyleyemeyiz. Yazlık turizm için giden ve 2 ay kalan hemşerilerimizin oraya kolay ulaşımı da elbette bizim meselemiz ve stratejik planda da var bu. 2025 yılından itibaren, bugüne kadar olmadığı kadar Fen İşlerine bütçe ayıracağız. Çünkü bizim temel meselemiz Toroslar’da yol ve kaldırım meselesini çözmek. Dolayısıyla köylerde çiftçilik yapmaya devam eden yurttaşlarımızın yaşamını kolaylaştıracak yolları yapmayı hedef olarak koyduk. Bu sene önemli oranda çözdük. Çalışmalarımız devam edecek.”

 

TOROSLAR TARIM VE HAYVANCILIK ŞEHRİDİR

Yaylalardan gelen şikayetlerin daha çok yazlık turizm için gelenlerden olduğunu dile getiren Toroslar Belediye Başkanı, “Toroslar tarım ve hayvancılık şehridir. Bunun çekinilecek, garipsenecek bir tarafı yok. Aksine övünülecek bir tarafı var. Toroslar Belediyesi olarak Toroslar’da tarımın gelişmesi, güçlenmesi, desteklenmesi konusunda çalışmalar yapacağız. Bu konuda ciddi çalışmalarımız var. Kış aylarında burada bir tarım çalıştayı da yapacağız. Tarım meselesini milli bir mesele olarak görüyoruz. Afili laflar etmeye gerek yok, raporları okuduğumuzda ülkemizin ve dünyanın gıda krizine sürüklendiğini bize söylüyor. Hatta en yüksek enflasyon gıda ürünlerinde çıkıyor. Gıda ürünleri daha çok çıkıyor ülkemizde. Niye? Çünkü tarımsal yatırım hakikaten azaldı. Bunlar merkezi hükümetin kafa yorması gereken meselelerin başında geliyor ama biz de Türkiye’de kurulu küçük bir ilçe olarak tarım meselesine elimizden geldiğinde destek vermeyi, projeler üretmeyi hedef olarak önümüzde koyduk. Biz aslında tarımdan uzaklaştıkça toplumsal çürümeye de terk ediyoruz. Köylerimize bakıyorum, insanlar her geçen gün kendini üretimin dışına atıyor. Binlerce insan kentin varoşlarında yaşamaya çalışıyor. Halbuki üretimi devam ettirecek, tarımsal üretimi devam ettirecek olanakları bulsa, belki kentte sürdürmeye çalıştığı o hayatın bin katını sürdürebilecek. O imkansızlıkları gidermeye çalışıyoruz. İklim krizinin doğurduğu sonuçlar var. Bunları da değiştirmenin temel yollarından biri tarımı artırmak.”

Başkan Yıldız, tarım söz konusu olduğunda heyecanlandığını belirterek, tarımın önemine vurgu yaptı.