Milli Eğitim her zaman öncelikli konumuz olmuştur

Milli Eğitim her zaman öncelikli konumuz olmuştur cukurovagazetesi.com
Bedirhan Sumeli

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, eğitime verdikleri önemi “Milli Eğitim her zaman öncelikli konumuz olmuştur” sözleri ile dile getirdi.


Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, okulların açılmasına sayılı günler kala gerçekleşen koordinasyon ve değerlendirme toplantısına başkanlık etti. Toplantıya, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş’un yanı sıra il milli eğitim müdür yardımcıları, şube müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri katıldı.

 

2024-2025 eğitim öğretim yılının planlandığı toplantıda eğitime verdikleri önemi dile getiren Mersin Valisi, şunları söyledi: “Milli eğitim her zaman öncelikli konumuz olmuştur. Eğitimle ilgili hususları mütemadiyen değerlendirmek, varsa sorunları çözmek, yatırımları ve projeleri takip etmek, rutinin ötesinde eğitime değer katacak, başarı çıtasını yükseltecek adımları atmak, attırmak ve bunu yaparken de bir ekip ruhu içerisinde hareket etmek gerekmektedir.”

 

HEDEF SADECE SINAVLARDA BAŞARI DEĞİL

Gelecek kuşakların şekillenmesinde eğitimin önemine dikkat çeken Vali Pehlivan, başarının sınavlardan ibaret olmadığına vurgu yaparak, şunları söyledi:

Eğitim ülkemizin güç geleceği için, müreffeh yarınlarımız için en hayati konuların başında gelmektedir. İyi insan yetiştirmek; kendini, ailesini, toplumunu ve dünyayı tanıyan, milletini, vatanını, tarihini, milli ve manevi değerlerini idrak etmiş, çağın gerektirdiği bilgilerle donanmış, çalışkan, üretken nesiller yetiştirme hedefiyle eğitim ve öğretim hizmetlerini, okul,idareci,öğretmen,aile iletişimi ve işbirliğiyle sürdürmek büyük önem arz etmektedir. Bu konuda dertlenmemiz, mesai mefhumu gözetmeksizin yorulmadan, kararlılıkla çalışmamız gerekmektedir. Amacımız eğitimde her geçen gün kalite ve başarı düzeyini arttırmaktır. Hedef elbette ki sadece sınavlarda, yarışmalarda başarı değil. Amacımız, öğretmenlerimizle, ailelerimizle birlikte hem ilgi ve yeteneğine göre başarılı hem de iyi insan yetiştirmektir. Yeni eğitim öğretim sezonunun öğretmenlerimize, öğrencilerimize, ailelerimize ,ilimize, ülkemize, milletimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Sizlere de çalışmalarınızda başarılar temenni ediyorum.”