Ziraat Odası’ndan Çiftçilere Kolaylık: Mahallelerde Mobil Hizmet Dönemi Başlıyor

Ziraat Odası’ndan Çiftçilere Kolaylık: Mahallelerde Mobil Hizmet Dönemi Başlıyor cukurovagazetesi.com
Nurgül Bayram

Silifke Ziraat Odası, çiftçi üyelerinin işlemlerini kolaylaştırmak ve hızlandırmak amacıyla bu yıl mahallelere mobil hizmet getiriyor. Oda ve Çiftçi Kayıt Sistemi güncellemelerini yerinde yapmak için görevlendirilen personel, ilk olarak Nuru Mahallesi’nde çalışmalara başlayacak.


5 Eylül Perşembe günü, 10:00 ile 16:00 saatleri arasına kadar, Nuru Mahallesi Kahvesi’nde gerçekleştirilecek bu hizmet kapsamında üyeler, Silifke’ye gitmek zorunda kalmadan Oda ile ilgili tüm işlemlerini mahallelerinde gerçekleştirebilecekler.

Yapılabilecek işlemler arasında Oda kayıt ve sildirme işlemleri, aidat ödemeleri, Çiftçi Belgesi ve SGK işlemleri de bulunuyor.

İşlemlerin hızlı bir şekilde tamamlanabilmesi için, üyelerin e-devlet şifrelerini temin etmeleri önemli. Henüz e-devlet şifresi olmayan üyeler, şifrelerini en yakın PTT şubesinden alabilirler. Ayrıca, e-devlet şifresi bulunmayan üyelerin başvuru dosyaları da mahallelerde hazırlanacak, bu dosyaların sadece İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne teslim edilmesi gerekecek.

Öte yandan Silifke  Ziraat Odası, mobil hizmetin diğer mahallelerde de devam edeceğini duyurdu.