Dikenli incir son dönemlerinde

Dikenli incir son dönemlerinde cukurovagazetesi.com
Bilge Çakır

Verimli toprakları ile birçok ürüne ev sahipliği yapan Mersin’de kendiliğinden yetişen, kokusuyla olduğu kadar lezzetiyle de insanı cezbeden, dikenli incir tezgahları son dönemlerinde de büyük ilgi görüyor.


Vatandaşlar tarafından büyük bir özveri ve zahmetle toplanan dikenli incir, birçok hastalığa da faydalı olması sebebiyle yoğun talep görüyor. Sağlık açısından birçok faydası olduğu bilinen dikenli incir, son dönemde en çok merak edilen meyve türleri arasında yer alırken, Türkiye'de Akdeniz ve Ege bölgelerinde yetişiyor.

Anavatanı Güney Amerika olarak bilinen ve dikenli yapısı nedeniyle toplanması zor olan dikenli incir, dikkatle toplandıktan sonra pazar tezgahlarında yerini alırken içi buz dolu kasalarda soğutulup, sıcak yaz günlerinde müşterilerin beğenisini sunuluyor. Tanesi 5 lira, kilosu ise 50 TL'den satılan dison dönemde büyük şehirlerde de talep görüyor. C vitamini yönünden de zengin olan kaktüs inciri meyvesinin vücuda zindelik verip, sindirim sistemini rahatlattığı ve bağırsak faaliyetlerini düzenlediği biliniyor.