Akdeniz Belediyesi Mali Kriz Nedeniyle İki Taşınmazını Satışa Çıkarıyor

Akdeniz Belediyesi Mali Kriz Nedeniyle İki Taşınmazını Satışa Çıkarıyor cukurovagazetesi.com
Hasan Kuyugöz

Akdeniz Belediyesi Meclisi Eylül ayı toplantısı birinci birleşimi gerçekleştirildi. 20 gündemin karara bağlandığı Mecliste, belediyenin 2 taşınmazının satılması da görüşüldü.


Akdeniz Belediyesi Meclisi Eylül ayı Toplantısı belediyenin konferans salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıda biri arsa, biri tarla olmak üzere 2 taşınmasın satışıyla ilgili teklifler, oy çokluğuyla kabul edilerek, komisyonlara havale edildi.

Akdeniz Belediyesi, Eylül ayı meclis toplantısında mali sıkıntılar nedeniyle iki taşınmazını satışa çıkarmak zorunda kaldığını açıkladı. Toplantıda, biri arsa, biri tarla olmak üzere iki taşınmazın satış teklifleri oy çokluğuyla kabul edilerek komisyonlara havale edildi.

Eş Başkan Hoşyar Sarıyıldız, belediyenin ekonomik durumunun kritik olduğunu belirterek, 857 milyon lira borçları bulunduğunu ve İller Bankası'ndan gelen yardımların azalmasıyla mali yüklerinin arttığını ifade etti. Sarıyıldız, maaş ödemelerinde bile sıkıntı yaşadıklarını, bu nedenle bazı taşınmazların satışına başvurduklarını söyledi. Başkan, satışların belediyenin halk yararına kullanılacak kaynakları oluşturmayı amaçladığını vurguladı.

Belediyeye ait Yaka Mahallesi’ndeki bir arsa ile Nusratiye Mahallesi’ndeki bir tarlanın satışının görüşüldüğü teklif öncesi konuşan Akdeniz Belediye Başkanı Hoşyar Sarıyıldız,  belediyenin ekonomik durumunun kötü olduğunu ifade ederek, “Sıkıntılı bir dönem yaşıyoruz. Ekonomik anlamda zor süreç yaşıyoruz. 857 milyon liralık bir borcumuz var. Belediyemize gelen paralar ortadayken, özellikle Cumhurbaşkanının açıklamasının  ardından İller Bankasından gelen paralar azaldı. Yapılan ek kesintilerle birlikte gelen parayla belediyedeki çalışanların maaşlarını bile karşılayamaz hale geldik. Tabi biz bu konuda tedbirli olduğumuz için personelinimizin maaşlarının gecikmemesini sağladık. Fakat gördük ki önümüzdeki aylarda ciddi bir ekonomik sıkıntı bizi bekliyor olacak. Bir taraftan alacaklı müteahhit firmalar, resmi kurum ve kuruluşlar alacaklarını talep ederken, bir yandan maaş ödemelerini bile karşılamayan gelirlerden dolayı biz kısa vadede, belki de orta vadede zorlanmamıza neden olacaktı. Biz kapsamda gönlümüz elvermese de bile bazı özellikle de belediyemizin, halkımızın değeri olarak gördüğü taşınmazları yine halkın yararına kullanmak için satışını Meclis’e getirmiş durumdayız. Ne yazık ki bunları satmak durumundayız” şeklinde konuştu.