DESTAN DEVAM EDİYOR

DESTAN DEVAM EDİYOR cukurovagazetesi.com
Bedirhan Sumeli

Bu sene Destan Devam Ediyor sloganı ile gerçekleştirilen 14. TransAnatolia Rally Raid Mersin’den start aldı. Türkiye’nin çeşitli illerinin yanı sıra 10 ayrı ülkeden yaklaşık 100 yarışmacının katılım sağlıyor.


Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü, Türkiye Motor ve Otomobil Sporları Federasyonları ile Antalya Offroad Kulübünün katkıları ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) desteğiyle gerçekleşen organizayon Mersin’den başladı.

Mersin’den başlayan TransAnatolia Rally Raid yarışları Karaman, Konya, Niğde, Adana, Kayseri, Yozgat, Sivas, Erzincan, Tunceli, Elâzığ, Bingöl, Muş ve Bitlis İl sınırlarından geçerek7 Eylül’de Van’da tamamlanacak.

 

HEYECANLA GURURLA KUTLADIK

Açılış törenine katılan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin’in uluslararası bir organizasyona ev sahipliği yapmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şunları söyledi: “14.’sü düzenlenmekte olan TransAnatolia’nın bugün Mersin İlimizden startını veriyoruz. Bu yarışların startının İlimizden yapılması konusunda öncülük eden, kendisi de motor sporlarına gönül vermiş birisi olan Sayın İçişleri Bakanımız bu yarıştan bizleri haberdar etmiş, gerekli işbirliğinin yapılması talimatı vermiş ve TransAnatolia Genel Koordinatörü Burak Büyükpınar’ı bize yönlendirmişti. Bu vesileyle kendilerine şükranlarımızı sunuyorum. Bu seneki yarışların sloganı veya teması ‘Destan Devam Ediyor.’”

 

GELECEĞE DOĞRU YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın coşkusuna da değinen Mersin Valisi, “Aslında bu yarış güzel de bir tevafuka vesile oldu. Zira dün 30 Ağustos'tu. Bir destanın 102. yıl dönümünü bütün yurtta olduğu gibi İlimizde de coşkuyla, heyecanla gururla kutladık. Büyük Taarruz Başkomutanlık Meydan Muharebesi destanının 102. yıl dönümünü 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladık. Bu vesileyle bir kez daha, başta bu büyük zaferin başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Milli Mücadele kahramanlarımızı, aziz Şehitlerimizi, kahraman Gazilerimizi saygıyla, minnetle, rahmetle yad ediyorum. O günler zorlu günlerdi. O zorlu günlerde, meşakkatli mücadeleler verildi. Elbette ki, bizim devlet ve millet geleneğimiz çok eskilere dayanıyor. Gücümüzü tarihimizden, şanlı ecdadımızdan, ecdadımızın ortaya koymuş olduğu başarılardan ilham alarak geleceğe doğru yolumuza devam ediyoruz. Gücümüzü köklerimizden alıyoruz. En son ve inşallah ilelebet payidar kalacak olan Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin birinci asrını tamamlamış ve ikinci asrının birinci yılına girmiş bulunuyoruz.

 

‘TÜRKİYE YÜZYILINA’ ADIM ATTIK

Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadeleriyle; ‘Türkiye Yüzyılına’ adım attık. Ecdadımızın geçmişte ortaya koymuş olduğu başarılardan güç ve ilham alarak, Cumhuriyetimizin birinci yüzyılının ve bütün tarih boyunca elde ettiğimiz kazanımlardan ilham alarak bu yüzyılı da en güçlü şekilde inşa edeceğiz. Bu yolculuğumuzda, bütün alanlarda ortaya konulan eserlerin, başarıların elbette ki bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da payı olacak. Her branşta spor da millet olarak bu yolda yürürken bizim destek ve hareket noktalarımızdan biri olacak” dedi.