Mersin'deki can dostlar güvende olacak

Mersin'deki can dostlar güvende olacak cukurovagazetesi.com
Bilge Çakır

Mersin Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarına yönelik ‘Yaşamı Sahiplen, Destek Büyükşehirden’ projesini hayata geçirdi. Projeyle sahiplenilecek köpeklerin 2 yıl maması, aşıları, pet kuaför hizmetleri Büyükşehir Belediyesi tarafından verilecek.


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’ye örnek olacak bir projeyi daha hayata geçirdi. Türkiye’de aylarca tartışılan yeni hayvan yasasına yönelik ‘Yaşamı Sahiplen, Destek Büyükşehirden’ projesini hayata geçirdi. Projenin tanıtım toplantısını Mersin Büyükşehir Belediyesi Nikah ve Etkinlik Salonu’nda gerçekleştirilen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, tüm herkese çağrıda bulundu. Seçer,  yürürlüğe giren yeni hayvan yasasının uygulanmasında bir kampanya üzerinden çalışılmasının daha başarılı olacağını düşündüklerini söyledi.

Bu kampanyadaki amaçta toplumun tüm kesimlerini çalışmaya dahil etmek olduğunu vurgulayan Seçer, “Ben Mersin’de hayvan düşmanı hemşehrim olduğunu düşünmüyorum. Ancak bunun yanında talihsiz bazı saldırılar sonucu zarar görmüş vatandaşlarımızın olduğunu da biliyoruz, bu gerçeğin de farkındayız. İşte yapacağımız çalışmalarla toplumun her kesimini memnun edecek bir sonuç ortaya çıkarmamız lazım. Biz Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman şunu diyoruz, biz herkesin belediyesiyiz. Biz Allah’ın yarattığı her canlının belediye başkanıyız diyoruz. Onun kışın Toroslarda o karlı günlerde aç kalan yaban hayvanlarına götürüp yem atıyoruz. Biz herkese saygılıyız. Herkesi kucaklama zorunluluğumuz var” dedi.