DEVA Partisi’nden Eğitim ve Barınma Ücretlerine Düzenleme Teklifi

DEVA Partisi’nden Eğitim ve Barınma Ücretlerine Düzenleme Teklifi cukurovagazetesi.com
Ahmet Koru

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, eğitim dönemi yaklaşırken, özel yurtlar ve vakıf üniversitelerinin yüksek ücret artışlarını kontrol altına almak amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) kanun teklifi sundu.


Ekmen’in önerisi, özel yurt ve vakıf üniversitelerinin eğitim ve barınma ücretlerinin yıllık artışlarının Toptan Eşya Fiyat Endeksi (TEFE) ve Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) oranlarına sabitlenmesini öngörüyor.

Ekmen, teklifin kabulü halinde artışların kontrol edileceğini belirterek, “Bu düzenleme, ailelerin ve öğrencilerin maliyet baskısı altında ezilmesini önleyecektir,” dedi. Teklif, özellikle enflasyon nedeniyle fahiş artışlar yaşayan barınma ve eğitim bedellerinin, TEFE ve TÜFE oranlarıyla sınırlanmasını amaçlıyor. Ekmen, bu düzenlemelerin eğitimde fırsat eşitliği sağlayacağını ve öğrencilerin ekonomik nedenlerle eğitim hakkından mahrum kalmasının önüne geçeceğini vurguladı.

Yıllık artışların enflasyon oranlarını geçmemesi gerektiğini ifade eden Ekmen, “Özel yurt ve vakıf üniversitelerinin eğitim ve barınma ücretlerinin makul seviyelerde tutulması, eğitim sürekliliği ve sosyal adaletin sağlanması için bu düzenlemeler gereklidir,” şeklinde konuştu.