TÜMA-2024 Sonuçları Açıklandı: MEÜ Öğrenci Memnuniyetinde Yükselişte

TÜMA-2024 Sonuçları Açıklandı: MEÜ Öğrenci Memnuniyetinde Yükselişte cukurovagazetesi.com
Bedirhan SÜRMELİ

Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA-2024), 2023-2024 öğretim yılında lisans öğrencisi bulunan 126 devlet ve 74 vakıf üniversitesini kapsayan araştırma sonuçlarını yayımladı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) istatistiklerine dayalı olarak gerçekleştirilen bu araştırmada, üniversiteler öğrencilerinin memnuniyet düzeylerine göre sıralandı.


Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR) tarafından gerçekleştirilen araştırmanın sonuçlarına göre, Mersin Üniversitesi, “Genel Memnuniyet Sıralaması” kategorisinde bir önceki yıla göre 10 basamak yükselerek 48. sırada yer aldı. Devlet üniversiteleri arasında ise 12 basamak birden yükselerek 27. sıraya yerleşti.

Mersin Üniversitesi, diğer kategorilerde de önemli sıralamalar elde etti. “Akademik Destek ve İlgi Sıralaması”nda 34. sırada yer alırken, “Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet Sıralaması”nda 28. sırada, “Öğrenme İmkânları ve Kaynaklarının Zenginliği Sıralaması”nda 27. sırada ve “Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği Sıralaması”nda ise 33. sırada yer aldı.

Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, bu başarıdan büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade ederek, "Tüm çalışmalarımızı öğrenci odaklı bir yaklaşımla sürdürüyoruz. Öğrencilerimizin eğitimlerini en kaliteli şekilde almalarını sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Kampüsümüzde, yemekhanemizde ve kütüphanemizde sürekli öğrencilerle birlikteyiz. Geri bildirimlerini çok önemsiyoruz. Üniversitemizin yeşil ve doğa dostu kampüsü, nitelikli akademik kadrosu ile zengin kültürel ve sosyal etkinlik imkânları da öğrencilerimizin memnuniyet oranını artıran diğer etmenlerdir. Bu oranı daha da yukarıya çekmek için aynı kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz" dedi.