Başkan Seçer’e Mersin Metrosu İçin 3,5 Milyar TL Borçlanma Yetkisi Verildi

Başkan Seçer’e Mersin Metrosu İçin 3,5 Milyar TL Borçlanma Yetkisi Verildi cukurovagazetesi.com
Hasan Kuyugöz

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2024 Yılı Ağustos Ayı Olağan Toplantısı’nın 2. Birleşimi, Başkan Vahap Seçer  başkanlığında gerçekleştirildi.


Mersin kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşen toplantıda, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi, Mersin metrosu için Başkan Vahap Seçer’e, 3 milyar 507 milyon 990 bin liralık borçlanma yetkisini verdi.

Cumhur İttifakının da destek verdiği oylama sonunda meclis üyelerine teşekkür eden Başkan Seçer, “Bunun yazısını Hazine ve Maliye Bakanlığına gönderdik. Asıl iş bakanlıkta. Bu işin onaylanması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Toplantıda, komisyonlardan gelen maddeler karara bağlandı. Mersin metrosu için Başkan Seçer’e borçlanma yetkisi verilmesine yönelik okunan madde öncesi konuşan MHP’li Meclis üyesi Mehmet İlker Yalçın, Cumhur İttifakı olarak proje bazlı getirilen borçlanma yetkilerine ‘evet’ diyeceklerini daha önce açıkladıklarını vurgulayarak, “Buda bizim metro hattımızın finansmanı olarak kullanılacak olan bir para. Biz bununla ilgili gönül rahatlığıyla komisyonda elimizi kaldırdık ve evet dedik. Bizim sizden ricamız, olabilecek en kısa sürede, en yakın gelecekte bizi bu metro hattıyla buluşturmanız. Çünkü biz biliyoruz ki bu konularda belediye bazen borçla döner, bazen vergiyle döner, bazen iller bankası geliriyle döner. Burada finansman yöntemi olarak borçlanma belirlendiyse, borçlanmayla dönecektir. Paranın gideceği yer metro hattıdır ve Mersin’in de metro hattına ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Sizin de bunu yapacağına ümidimiz tamdır. Bizde durağa geldiğinde duran, durunca otomatik olarak açılan ve adeta Paris metrolarını andıran bir metromuz olsun, sizinle beraber açılış kurdelesini keselim istiyoruz” ifadelerini kullandı.