Gülnar İstihdam Programı'nda güncel durum

Gülnar İstihdam Programı'nda güncel durum cukurovagazetesi.com
Kader ÇETİNTAŞ

‘Gülnar İstihdam Programı’ projesi ile ilgili bir değerlendirme ve koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi.


Toplantıya Kaymakam Yusuf Ziya Yaktı, Belediye Başkanı Fatih Önge, Titan2İçtaş firmasının İnsan Kaynakları Direktörleri Ekaterina Berkovıch ve M. Alper Herdem, ayrıca Proje Yöneticileri Alsu Nabiullina ve Aynur Şan katıldı.

Gülnar Kaymakamlığı, Gülnar Belediyesi ve Titan2İçtaş firmasının işbirliğiyle 2020 yılında başlatılan ‘Gülnar İstihdam Programı’ devam ediyor. Program çerçevesinde, 2020 yılından bu yana toplam 3500 aday istihdam edildi. 2024 yılı Ocak ayında istihdam edilen kişi sayısı 1072 iken, Temmuz ayında bu sayı 1311’e yükseldi. Kadın istihdamı şu anda 162 seviyesinde olup, bu sayının artırılması hedefleniyor.Dezavantajlı bireylerin iş gücüne katılımını artırmak amacıyla da çalışmalar sürdürülüyor. İlk altı ay içinde, Gülnar İstihdam Ofisi aracılığıyla 18 engelli birey işe yerleştirildi.

Gülnar Belediyesi'nin Akkuyu İletişim Ofisi, iş başvurularını almaya devam ediyor ve başvuru sahiplerine iş danışmanlığı hizmeti sunuluyor. Ayrıca, adaylar burada şikayet ve önerilerini de iletebiliyor.