PTT emekçileri haklarını arıyor

PTT emekçileri haklarını arıyor cukurovagazetesi.com
Hasan Kuyugöz

Mersin’de Haber-Sen, PTT’de çalışan İdari Hizmet Personeli’nin kadroya alınmasını isteyerek basın açıklaması gerçekleştirdi.


Haber-Sen 7 No’lu Şube Basın,Yayın ve İletişim Sekreteri İbrahim Halil Okdem, “21. yüzyılda değil, sanki ilkel çağlarda yaşıyoruz. Posta dağıtıcıları adeta köle gibi çalıştırılıyor. Posta dağıtıcıları, haftada 6 gün çalışıyor, resmi ve dini bayramlarda doğru düzgün tatil yapamıyor, yasal hakları olan yıllık izinlerini bile kullanamıyorlar. PTT personelinin iş yükünü azaltacak ve PTT’nin verdiği hizmetin kalitesini artıracak çözüm, kadrolu personel istihdamını artırmak ve bir an önce personel alımı yapmaktan geçmektedir” dedi.

PTT Genel Müdürlüğü’nün sorunları çözmek yerine dayatmacı ve baskıcı politikalarla PTT emekçilerinin hayatını zindana çevirdiğini belirten Okdem, “PTT emekçileri, yönetimin belirlediği işlem hedefine ulaşmak için hızlı işlem yapmakta ve kendi sağlığını riske atmaktadır. Oysa bu işlemlerin kurallara uygun yapılması halinde PTT yönetiminin belirlediği hedeflerin gerçeklikle bir alakası olmadığı anlaşılacaktır. Güvencesiz çalıştırılan taşeron firma çalışanı emekçilerin güvencesi olmadığından yapılabilecek işin çok üzerinde iş verilmektedir. Aynı zamanda yeni yapılan sözleşme ile ücretleri düşüren ve insani olmayan performans sistemi ile daha sıkıntılı bir alan oluşmuş durumdadır. Emeği ile geçinen bütün emekçilerle her zaman dayanışıp mücadele edeceğimiz buradan belirtiyoruz. 2022 ve 2023 yıllarında kamu personelinin mali ve özlük haklarına ilişkin 6. dönem toplu sözleşme metni 25 Ağustos 2021 tarihli resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Söz konusu toplu sözleşme metninin 'Sözleşmeli personel istihdamına ilişkin çalışma' başlıklı 52’inci maddesinde “Kamu kurum ve kuruluşlarının görüşü alınarak, sözleşmeli personel mevzuatında düzenleme yapılması suretiyle sözleşmeli personelin statülerinin yeniden belirlenmesine ilişkin çalışma” yapılacağı hüküm altına alınmıştır” şeklinde konuştu.