Sahipsiz kentin sahipsiz takımı

Sahipsiz kentin sahipsiz takımı cukurovagazetesi.com
Güray Gürdal

TFF 2. Lig’de mücadele eden Yeni Mersin İdmanyurdu’nda kan kaybı devam ediyor. Kulüp Başkanı Metin Saltık’ın bırakması, birçok oyuncunun takımdan ayrılmasıyla birlikte belirsiz bir döneme giren Mersin ekibi, yeni yönetimi bekliyor.


Mersin Gazeticiler Cemiyeti’nde (MGC) basın toplantısı düzenleyen basın sözcüsü Halim Yiğit, Kulüp Başkanı Metin Saltık başkanlığında İçelspor olarak aldıkları takımı Süper Amatör Ligi’nden 2. Lige yükselttiklerini söyledi. 7 yıllık süreçte 3 şampiyonluk yaşadıklarını belirten Yiğit, “İlk çıktığımız 2. Ligde de play-off çeyrek finali oynadık. Bu süreç içerisinde birçok önemli işlere imza atıldı. Her bir serzenişimiz vardı; Yeni Mersin İdmanyurdu’na sahip çıkılmıyor, kulüp sahipsiz diye. Hep sahiplenme olgusunu yaratmaya yönelik biz uzlaşı ve diyaloğu esas alan bir yaklaşım sergiledik. Ancak geldiğimiz noktada burada başarılı olamadığımızı fark ettik. Ancak 2. Ligde şehre bir kulüp hediye eden bir başkanın ve yönetimin, bugün sahipsizlikten, bugün şehrin değerine, onuruna, markasına, simgesine sahip çıkılmamasından kaynaklı başkanlığı bıraktı” dedi.

Başkan Saltık’ın görevi bırakmasının üzerinden 12 gün geçmesine rağmen hiçbir dinamiğinin, kentin hiçbir ileri geleninin kulübe sahip çıkma, kulübü yaşatmaya yönelik bir gayreti olmadığını dile getiren Yiğit, Bu kadar yıllık bir mücadele, bir çınar gözümüzün önünde eriyor. Onurumuz diyoruz ama onurumuza sahip çıkmıyoruz. Herkes adeta bu kulübün kapısına kilit vurulmasını bekliyor ve artık son aşamaya gelmiş durumdayız. Metin Saltık başkan bugüne kadar kulübü getirdi ve şehre hediye etmek istiyor. Valimiz ve büyükşehir belediye başkanımızın talimatları ve tasarrufları doğrultusunda belirleyecekleri isimlere başkanımız kulübü devretmeye hazırdır” ifadelerini kullandı.