Palamut; “AK Parti yeni yöntemler deniyor”

Palamut; “AK Parti yeni yöntemler deniyor” cukurovagazetesi.com
Kader Çetintaş

Cumhuriyet Halk Partisi Akdeniz İlçe Başkanı Semih Palamut, sokak hayvanlarına yönelik düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmesinin ardından açıklama yaptı.


CHP’li Palamut, AK Parti’nin kendi döneminde yaptığı borçların tahsili bahanesi ile belediye kaynaklarına el koymaya çalıştığını vurgulayarak  “AK Parti 31 Mart’ta sandıkta kaybettiği belediyeleri, hile ile almak istiyor” dedi.

CHP’li Palamut, AK Parti’li belediyelerin bıraktığı borçların SGK borçlarının tahsili adı altında belediye kaynaklarına el konulmaya çalışıldığına dikkat çeken Başkan Palamut, “AK Parti’li belediyeler borç yükü ile belediyeleri bıraktı. Sokakta yaşayan canlara yönelik yasal yükümlülüklerini yerine getirmeyen belediyelere hiçbir yaptırım uygulanmadı” diye konuştu.

Kabul edilen kanun teklifi ile kaynakları kesilen belediyelere yükümlükler getirildiğini vurgulayan Palamut, iktidarın kabul ettiği teklife rağmen kaynak ayırmadığına dikkat çekti,

Palamut sözlerine şöyle devam etti: “Vicdandan uzak kanun teklifi ile fatura masum canlara kesilmeye çalışılıyor. AK Parti iktidarının asıl amacı CHP’li belediyeleri çalışamaz hale getirmek. Halkın iradesine kayyım ile müdahale kültürüne sahip olan AK Parti yeni yöntemler deniyor. Sandıkta kaybettiği belediyeleri hile ile almak istiyor. Halka rağmen bunu başaramazsınız. İlk seçimlerde iktidarı da kaybedeceksiniz.”