"Çukurova Havalimanı Fuar Merkezi konumuna gelebilir"

cukurovagazetesi.com
Sinem Erkiz

Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Başkanı Adnan Gündoğdu, 10 Ağustos Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açılacak olan Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın yanına dünyanın en büyük Endüstriyel Fuarı Hannover Messe gibi bir fuar alanı yapılmasını önerdi. Gündoğdu bu fuarla beraber Mersin’in, Türkiye’nin yanı sıra Orta Asya ve Ortadoğu’nun fuar merkezi konumuna getirecebileceğini belirtti.


Mersinlilerin heyecanla beklediği havalimanı açılışa gün sayarken, MESİAD Başkanı Adnan Gündoğdu’dan bölge ekonomisini yukarı yönlü etkileyeceğini düşündüğü bir fuar önerisi de geldi.

Gündoğdu, kurulmasını önerdiği fuarın; Mersin, Adana, Hatay, Niğde, Osmaniye, Kahramanmaraş başta olmak üzere birçok il tarafından da ortak kullanabileceğini söyledi.

Başkan Gündoğdu, “Mersin ve Adana son zamanlarda üretimde büyük ivmeler kazandı. En az üretim kadar önemli olan pazarlama ve sektörlerde dayanışma sağlamak amacıyla Mersin, Adana, Hatay, Niğde, Osmaniye, Kahramanmaraş başta olmak üzere birçok ilimizin ortak kullanabileceği uluslararası bir fuar alanının inşa edilmesi ile bölgemiz fuar üssü konumuna gelebilir. Çukurova Uluslararası Havalimanı yakınlarına yapılacak fuar merkezi ile bölgemizin dış ticaret ivmesi artacaktır” dedi.