Kıbrıs Barış Harekatı 50. Yılında

Kıbrıs Barış Harekatı 50. Yılında cukurovagazetesi.com
Bedirhan Sumeli

50 yıl önce Türkiye’nin yavru vatana tesis ettiği barış harekatının yıldönümü KKTC Mersin Başkonsolosluğu tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle anıldı.


Törene; KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği, Kıbrıs Türk Kültür Derneği, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği ve Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Mersin Şubelerinin temsilcileri de katılım sağladı.

Törende konuşma yapan Başkonsolos Zalihe Mendeli şu ifadelere yer verdi, “O dönem hastalıklı bir zihniyetin neler yapabileceğini çok acı bir şekilde gördük. Bizler için kan, gözyaşı, katliam demekti. Üzülerek ifade etmek isterim ki 1964 yılında alınan 186. sayılı kanunla adaya konuşlandırılan Barış Gücü Kıbrıs’ta akan kanı durdurmamıştır. 50 yıl önce Türkiye’nin Kıbrıs’a tesis ettiği barış hem adada hem de bölgede huzurun teminatı olmuştur. Şu anda tek eksik kalan şey çözümdür, çözümsüzlüğün nedeni de elbette ki Rum ve Yunan ikilisidir. Rumların hedefi özden gelen egemen eşitliğimizi inkar ederek ana vatan Türkiye’nin garantörlüğünü ortadan kaldırmak, bizleri azınlık durumuna düşürüp devletimizi ve egemenliğimizi yok etmektir”